Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
800g
hakket oksekød
1kg
nye danske kartofler, renset
1bdt
nye små gulerødder
1bdt
forårsløg
2
store løg
Salt og peber
Olie
Tørret timian
Lidt peberkorn og evt. løvstikke til kogning af kartoflerne
Smørsauce
250g
smør
1
lille løg, finthakket
1stor håndfuld persille, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd grillen og læg de 2 hele løg på (med skræl) over indirekte varme.
Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Rens gulerødder og forårsløg og læg dem i et folie fad. Giv dem en smule olie, salt og peber og et drys tørret timian, og sæt fadet i grillen.
Grill samtidig bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske.
Smørsauce
Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt løg.
Lad saucen små simre i 5 min., og krydr med salt og peber.
Lige inden servering tilsættes persillen, saucen varmes hurtigt igennem og slukkes.
Halver de bagte løg og pil lamellerne fra hinanden.
Anret hakkebøfferne med nye kartofler, bagte løg, sommer grønt og smørsauce.