
Lækre spicy barbecue spareribs, super nemme at lave, og en skøn sommer klassiker.
Vi elsker spareribs herhjemme, og der er ikke noget som duften af lækre barbecue spareribs på grillen, det emmer altså at sol og lange sommeraftener.
Jeg giver gerne vores spareribs en rub som de ligger og trækker med fra morgenstunden, eller blot et par timer hvis man har glemt det i farten. Under tilberedningen pensler vi dem flere gange med en lækker hjemmelavet barbecuesauce, så de bliver lækre karameliserede. Prøv også min version på klassiske barbecue spareribs der har en mere sød marinade, – den er mere børnevenlig end denne.

Hjemmelavede spareribs - Spicy barbecue spareribs
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
ferske spareribs
Krydderi rub
- 4 spsk
sød paprika
- 1 spsk
spidskommen
- 4 spsk
rørsukker eller brun farin
- 2 spsk
groft salt
- 1 tsk
løg pulver
- 1 tsk
sennepspulver
- 1 tsk
chili
- 1 tsk
cayennepeber
- 1/2 tsk
røget paprika
Barbecuesauce
- 2 1/2 dl
ketchup
- 1/4 dl
æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til
- 1 1/2 spsk
worcestersauce
- 1/2 dl
brun farin
- 2 tsk
løg pulver
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1/2 tsk
chipotle chilipulver
- 1/4 tsk
cayennepeber, - kan justeres efter temperament
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det godt ind i benene. Pak dem tæt i en pose og læg dem på køl i min. et par timer, - gerne 6-8 timer.
- Tag benene ud af køleskabet en halv times tiden inde de skal på grillen. Smør dem med barbecuesauce, og gem resten til pensling under tilberedning.
- Steg benene i ca. 1 1/2 time over indirekte varme på kulgrill eller i gasgrill hvor alle blus står på minimum. Vend benene flere gange undervejs, og pensl løbende med barbecuesauce.
- Server benene med en god salat, bagte kartofler eller lignende.

Pingback: Hjemmelavede spareribs - Opskrift på barbecue spareribs