Lækre snaskede spareribs tilberedt med hjemmelavet rub og barbecuesauce, – der giver en skøn karamelliseret overflade.
De her spareribs er noget for hele familien, de har en perfekt krydret sødme, og så er de smurt med rigeligt barbecue der gør dem ekstra lækre snaskede.
Prøv også mine lækre spicy barbecue spareribs.
Hjemmelavede barbecue spareribs
Opskrift på lækre barbecue spareribs
Ingredienser
- 4 ferske spareribs
- Krydderi rub
- 1 1/2 dl brun farin
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk løg pulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk sennepspulver
- 1 tsk røget paprika
- 1 1/2 tsk groft salt
- Barbecuesauce
- 2 1/2 dl ketchup
- 1/4 dl æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til
- 1 1/2 spsk worcestersauce
- 1/2 dl brun farin
- 2 tsk løg pulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk chipotle chilipulver
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det godt ind i benene. Pak dem tæt i en pose og læg dem på køl i min. et par timer, - gerne 6-8 timer.
Tag benene ud af køleskabet en halv times tiden inde de skal på grillen. Smør dem med barbecuesauce, og gem resten til pensling under tilberedning.
Steg benene i ca. 1 1/2 time over indirekte varme på kulgrill eller i gasgrill hvor alle blus står på minimum. Vend benene flere gange undervejs, og pensl løbende med barbecuesauce.
Server benene med en god salat, bagte kartofler eller lignende.
