Opskrift på cremet rørt fetacreme toppet med bagte tomater. Perfekt appetizer, til tapas bordet eller lignende.
Ret Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Fetacreme, Fetadip, Whipped feta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
250gfeta
2dlgræsk yoghurt 10%
1-2fedhvidløg, - gerne bagt med tomaterne
1/2citron, fintrevet skal heraf
1-2tskcitronsaft
Friskkværnet peber og en em smule salt
Bagte tomater
250gcherrytomater
Olivenolie
Salt og evt. tørret oregano
Derudover
Finthakket persille og chiliflager til toppen
Sådan gør du
Bagte tomater
Læg tomaterne i et lille ovnfast fad, - dryp med olivenolie, flagesalt og evt. tørret basilikum.*Læg også gerne hvidløgene med her, så de kan bage med. Lad dem blive i skrællen, men skær bunden af.
Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. *Tomater og hvidløg kan også bages i en air fryer ved 190 grader i små 7-10 minutter. *Lad tomaterne køle let af mens dippen laves.
Whipped feta - Rørt fetacreme med bagte tomater
Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet.
Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, hvidløg (gerne bagt) og friskkværnet peber, - og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt.*Vær opmærksom på ikke at røre den for længe på minihakkeren, så vil du opleve at den måske bliver for tynd.Alternativt kan du røre det sidste yoghurt i, i en skål.
Spred fetacremen ud på en tallerken og top med de bagte tomater samt olien fra disse, og drys med frisk persille, chiliflager og evt. tørret oregano.