Vegetarisk paprikagryde med græskar og kikærter - Nem opskrift

Vegetarisk paprikagryde

Vegetarisk paprikagryde
Opskrift på grøn paprikagryde med græker, svampe og kikærter.
Vegetarisk paprikagryde med græskar og kikærter - Nem opskrift

Denne vegetariske paprikagryde er et sandt festfyrværkeri af smag og farver.
Den er fyldt med saftige svampe, sødt græskar, sprød rød peber og mættende kikærter, der tilsammen skaber en skøn, cremet ret, der virkelig tilfredsstiller både smagsløg og mave. Den runde smag kommer fra et skvæt fløde, som giver paprikagryden den helt perfekte cremede konsistens.

Det bedste ved denne ret er, at den er super nem at tilpasse. Du kan erstatte Hokkaido græskar med sød kartoffel eller butternut squash, og kikærterne kan nemt byttes ud med hvide bønner eller butterbeans. Hvis du ønsker en lettere version, kan fløden selvfølgelig skiftes ud med cremefine, så du stadig får en lækker, rund smag uden for mange kalorier.
Denne ret er perfekt som et mættende og sundt måltid, uanset om det er til hverdagsaftensmad eller som en hyggelig weekendgryde.

Vegetarisk paprikagryde med græskar og kikærter - Nem opskrift

Vegetarisk paprikagryde

Opskrift på grøn paprikagryde med græker, svampe og kikærter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Efterår, efterårs mad, Paprikagryde, Vegetar, Vegetarisk, Vegetarisk aftensmad
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 200 g svampe, skåret i kvarte
  • 400 g hokkaido, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk sød paprika
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 ds kikærter
  • 1 rød peber, skåret i tern
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • Ris eller pasta
  • Kartoffel – eller rodfrugtmos

Sådan gør du

  • Varm en gryde op med en god sjat olie og steg løgene klare.
  • Tilsæt svampe og græskar, og steg det til svampene er let gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Drys paprika over og tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et øjeblik.
  • Hæld tomater, bouillon og fløden ved, læg låg på, og lad retten simre til græskarret er mørt – ca. 15 minutter.
  • Fjern låget og tilsæt kikærter, peberfrugt og persille, og varm retten igennem i yderligere 5 minutter.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og server med ris, kartoffelmos, rodfrugter eller pasta.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)