
Skøn og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – et nemt og hurtigt måltid hvad end det er til frokost, en forret eller aftenmåltid. Server den på rugbrød, madvafler, i en sandwich eller lignende.
Varmrøget laksesalat, eller lakserilette, som det også kaldes – er også perfekt at fylde i små krustader, butterdens kurve eller lignende som en lille appetizer.

Varmrøget lakssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 350 g varmrøget laks
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
- 2-3 forårsløg, – fintsnittet
- 2 syltede agurker, finthakket (kan undlades)
- 1 bdt dild, finthakket
- 3 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
- Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres, – og top den med fintsnittet forårsløg inden servering.


Super lækker laksesalat, som jeg supplerede med lidt majs og små tern rød peber.
Hvor store portioner er der beregnet? Altså hvis der til 10 personer skal være 2 blinis til hver, hvor meget skal jeg så lave ? (Er ude på måske at lave blinis med laksesalat en til 10 personer i første omgang og senere til 50 personer)
Hej Kristina
Prøv at hoppe på denne opskrift i stedet for 🙂
https://gourministeriet.dk/blinis-med-varmroeget-laksesalat/
Kh Dianna
Har prøvet den før og er virkelig lækker☺️ hvis nu den skal laves til noget tapas, hvor meget beregner man ca til fx 20 personer?
Hejsa
Åhhhh tak altså 🙂
Uhhh den er svær, det kommer lidt an på hvor meget der ellers er på bordet.
Oftest synes jeg man får lavet for meget af tapasretter, for tit synes jeg slet ikke folk spiser så meget når først musikken spiller 😉
Så det kommer lidt an på om det er til frokost/aften og hvad der eller er på bordet.
MEN lige præcis varmrøget laksesalat synes jeg dog tit ryger hurtigt 🙂
Kh Dianna