Super lækker linsesalat med kikærter og varme krydderier.
Vi serverer ofte denne linsesalat til en god hakkebøf med spejlæg, kyllingebryst eller lignende, den er god mættende og passer til det meste.
Server den med en god klat cremefraiche på toppen og et godt drys persille, det passer utrolig godt til de varme krydderier.
Varm linsesalat med kikærter
Opskrift på varm linsesalat med kikærter
Ingredienser
- 6 dl grønne eller brune linser, kogt som anvist på pakken, skyllet i koldt vand og drænet for væde
- 1 løg, finthakket
- 8 forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 store håndfulde bredbladet persille, grofthakket
- 2 dåser kikærter, skyllet og drænet for væde
- 3 tsk spidskommen, stødt
- 1 1/2 tsk koriander, stødt
- 2 spsk lime saft
- Olivenolie
- Salt og peber
- Finthakket persille og forårsløg til toppen
- Creme fraiche til toppen
Fremgangsmåde
Varm lidt olivenolie på en pande og svits løg, forårsløg og hvidløg i et par minutter.
Tilsæt de kogte linser, kikærter og krydderier og varm igennem.
Smag til med limesaft, salt og peber og vend til sidst den friske persille i retten.
Server straks med en god klat creme fraiche samt persille og fintsnittede toppe af forårsløg.


