Opskrift på den bedste tzatziki - autentisk græsk tzatziki.
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Nøgleord Dip, Dressing, Grill tilbehør, Sommer mad
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Author Dianna
Ingredienser
1 1/2
stor agurk
400g
græsk yoghurt
2-3fedhvidløg, fintrevet
2spsk
olivenolie
1spskfriskpresset citronsaft
2spskdild eller mynte, finthakket - kan undlades
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.Dild og/eller mynte kan undlades. Jeg bruger det alt efter hvad min tzatziki skal serveres til, og nogle gange undlader jeg det helt.
Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.