Cremet tzatziki, – en af mine absolut favorit dressinger. Frisk, blød og lækker, – og med en skøn fylde.
Masser af revet agurk, hvidløg og frisk dild (kan undlades), mmmm jeg elsker det.
Det er drøn nemt at lave tzatziki, – og sådan en skål smager bare vidunderligt året rundt.
Server tzatziki til sommerens grill, til en portion fladbrød, til en hakkebøf eller lignende, – det er så lækkert.
Jeg bruger helst græskyoghurt med 10% til min tzatziki, – men brug det du har lyst til.
Tzatziki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2
stor agurk
- 400 g
græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk
olivenolie
- 1 spsk
friskpresset citron saft
- 2 spsk dild eller mynte, finthakket - kan undlades
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.Dild og/eller mynte kan undlades. Jeg bruger det alt efter hvad min tzatziki skal serveres til, og nogle gange undlader jeg det helt.
- Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
- Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.
Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pingback: Kyllinge gyros i pita - Opskrift på græsk gyros
Den bedste hj.lavet tzatziki jeg har prøvet
Hej Signe
Hvor er det sødt sagt, TAK altså:)
Rigtig dejlig weekend til dig:)
Kh Dianna
En af de bedste jeg har smagt
Hej Janni
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Virkelig god opskrift. Skal til at lave den nu for mindst 5 gang
Hej Lars
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tusind tak for din flotte anmeldelse.
Dbh Dianna
Det er så lækker en opskrift, skal have Græsk bøf med pita brød til aften min kone og jeg elsker det
Hej Niels
hvor er det fantastisk at høre – tusind tak fordi du skriver det.
Og tak for de flotte stjerner 🙂
Kh Dianna