Bagt tomatsuppe, – lækker cremet tomatsuppe lavet med bagte tomater, krydderier og fløde.
En skøn suppe med en dejlig smag af solmodne tomater, – og en suppe jeg ofte laver når jeg ligger inde med tomater der måske er blevet lidt bløde og kedelige.
Den er super nem at lave, passer til alle årstider, – og så kan den serveres alene som den er, eller du kan toppe den med suppehorn, kødboller, croutoner, soltørrede tomater eller ristede kikærter. Derudover er iskold creme fraiche på toppen er altid et must herhjemme når der står tomatsuppe på menuen.
Tomatsuppe med bagte tomater – Bagt tomatsuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg friske tomater
- 1 stort løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, grofthakket
- 5 dl grøntsags bouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk italiensk krydderi – kan erstattes af basilikum, oregano og lignende
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær tomaterne i grovestykke og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Giv dem lidt olie og drys med italiensk krydderi.
- Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 220 grader, varmluft – i ca. 25 min.
- Varm en smule olie i en gryde (eller termomix) og svits løg og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt tomaterne, – hæld også væden/olien med fra bagepapiret, bouillon og piskefløde, og lad suppe småkoge i ca. 20 min.
- Blend suppen glat, og smag til med salt og peber. Alt efter tomaternes syre/sødme, kan det være der skal tilsættes en smule sukker eller syre i form af lidt citron.
- Server suppen med friskbagte flutes, iskold creme fraiche eller lignende.
Mine tomater blev sorte i kanterne. Vil det ødelægge smagen?
Hej Judy
Hvis det bare er en lille smule og kun på kanterne, så har det intet at sige
Men hvis de er sorte sådan over det hele, – så vil det desværre smage for meget igennem.
Dbh Dianna
Meget frisk og lækker
Tusind tak for de søde ord:)