Rød karrysuppe med kylling og nudler - Opskrift på thaisuppe

Thaisuppe – Rød karrysuppe med kokos, kylling og nudler

Thaisuppe - Rød karrysuppe med kylling og nudler
Opskrift på thaisuppe med rød karry, kylling, kokosmælk og grøntsager.
Rød karrysuppe med kylling og nudler - Opskrift på thaisuppe

Lækker autentisk nudelsuppe fra det thailandske køkken, – masser af smag, varm og fyldig.
Denne her thaisuppe er super nem at lave, den smager helt vidunderligt, og så indeholder den masser af friske grøntsager, saftig kylling og er krydret med bl.a. ingefær, hvidløg og lime, som giver saucen en skøn dybde.
Suppen har en vidunderlig varme og aroma, – og så kan du selv spice den op og ned med den friske chili.
Jeg har valgt først at “marinere” kyllingen som jeg gør i min asiatiske stir fry med kylling og cashewnødder (den bør du altså også prøve;-) ), – for at gøre den så mør og saftig som mulig. Men det gør du præcis som det passer dig, – og hvad tiden er til. Hvis du vil prøve fiffet, – gøres det sådan her:

Saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøgt mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som narton. Yep, – det virker.
Jeg har også prøvet med bagepulver, og det virker altså også 🙂
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.

Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne karrysuppe som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂

Rød karrysuppe med kylling og nudler - Opskrift på thaisuppe

Thaisuppe – Rød karrysuppe med kylling og nudler

Opskrift på thaisuppe med rød karry, kylling, kokosmælk og grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 52 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder
  • 200 g nudler
  • 1 ds babymajs, drænet og skåret i skiver – 200 g drænet vægt
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 125 g sugarsnaps, snittet
  • 4 forårsløg, snittet
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk.
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2-1 rød chili, skåret i skiver – smag selv til
  • 8 dl bouillon, kylling eller grøntsags
  • 1 ds kokosmælk
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1/2-1 lime, saften heraf
  • Salt og peber
  • Olie

Topping

  • Cashewnødder
  • Forårsløg, snittet
  • Evt. frisk chili

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie på en pande eller i en gryde ved middel varme, og rist nødderne til de er flotte gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side på en tallerken.
  • På samme pande steges kyllingen af ved middel varme, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt, forårsløg, majs og sugarsnaps, og varm igennem i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
    Jeg gemmer gerne halvdelen af peberfrugten, forårsløgene og sugarsnaps, som jeg først putter i suppen 5 minutter inden den er færdig, – så beholder du en god sprødhed og masser af farve. Men det gør du som du foretrækker det.
  • Tilsæt karrypasta og tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden den friske chili tilsættes (husk at smage på denne så du selv kan justere styrken) sammen med kokosmælk og den varme bouillon.
    Lad suppen simre/små koge i ca. 15 minutter. Hvis du har valgt at gemme halvdelen af grøntsager som jeg gør, så husk at hælde dem ved suppe ca. 5 minutter inden den er færdig.
  • Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dræne i en sigte.
  • Sluk for blusset til suppen, tilsæt fiskesauce og smag til med lime, salt og peber.
  • Fordel nudlerne i 4 skåle, hæld suppen over og top denne med ristede cashewnødder, friske forårsløg og evt. fintsnittet chili.
Rød karrysuppe med kylling og nudler - Opskrift på thaisuppe
Rød karrysuppe med kylling og nudler – Opskrift på thaisuppe
Rød karrysuppe med kylling og nudler - Opskrift på thaisuppe
Rød karrysuppe med kylling og nudler – Opskrift på thaisuppe

Kommentarer

  1. Jannie wøhlk jensen

    5 stars
    Jeg har lavet den af flere omgange og det smager bare fantastisk ⭐️

  2. 5 stars
    Rammer perfekt nerven i det thailandske køkken! Overraskende nemt at lave og superlækkert!

  3. Stine Gilbu

    5 stars
    5 stjerner – vores nye favoritsuppe

    • Hej Stine

      Eeeej hvor dejligt at høre, – tusind tak for de fine stjerner:)

      Kh Dianna

      • Anonym

        Vi skal have suppen på fredag. Kan den laves dagen før? Og så komme de sidste friske rå grøntsager i ved opvarmning?
        Glæder mig til at prøve den, ser så lækker ud
        Mvh Charlotte

        • Hej Charlotte

          Du kan sagtens forberede suppen dagen før, og så tilføje de friske grøntsager under opvarmning 🙂

          Rigtig dejlig dag 🙂

          Kh Dianna

  4. 5 stars
    Så lækker suppe!
    Tak for mad – det skal vi have igen !

  5. Heidi Jensen

    5 stars
    Vi har lavet den mange gange snart. Enkel og lækkert

  6. Charlotte Heltborg

    5 stars
    Virkelig lækker opskrift, særligt til en kold vinterdag godt med chili

    • Hej Charlotte

      Åhhh hvor gør det mig altså glad at høre, – så dejligt du skriver det til mig 🙂

      Kh Dianna

  7. Charlotte Heltborg

    5 stars
    Så lækker suppe, mums den får et stort 5 tal af mig

  8. Anette Jensen

    Hej Dianna
    Jeg glæder mig til at prøve suppen i aften Har du en ide til udskiftning af babymajs da min datter ikke kan tåle majs.
    God dag

    • Hej Anette

      Så kan du blot undlade majsene, ingen problemer 🙂
      Bambusskud smager også dejligt i 🙂

      Kh Dianna

  9. 5 stars
    Lækker, lækker suppe…….og ovenikøbet nem. Jeg lavet 3 dobbelt portion og fryser den ned. Bruger minutnudler når jeg varmer den igen.

  10. Bettina østergaard

    5 stars
    FANTASTISK SUPPE, VI ELSKER DEN. 1000 TAK FOR ALLE DINE GODE OPSKRIFTER, ELSKER AT FØLGE DIG.
    KH BETTINA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)