Opskrift på thaisuppe med rød karry, kylling, kokosmælk og grøntsager.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gkyllingebryst, skåret i mundrette bidder
200gnudler
1dsbabymajs, drænet og skåret i skiver- 200 g drænet vægt
1stort løg, groft hakket
1rød peberfrugt, skåret i tern
125gsugarsnaps, snittet
4forårsløg, snittet
4cmingefær, fintrevet - ca. 2 spsk.
2fedhvidløg, revet eller presset
1/2-1rød chili, skåret i skiver - smag selv til
8dlbouillon, kylling eller grøntsags
1dskokosmælk
2-3spsk rød karrypasta
2spsktomatkoncentrat
1tskfiskesauce
1/2-1lime, saften heraf
Salt og peber
Olie
Topping
Cashewnødder
Forårsløg, snittet
Evt. frisk chili
Sådan gør du
Varm en god sjat olie på en pande eller i en gryde ved middel varme, og rist nødderne til de er flotte gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side på en tallerken.
På samme pande steges kyllingen af ved middel varme, - krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt, forårsløg, majs og sugarsnaps, og varm igennem i ca. 5 minutter, rør jævnligt. Jeg gemmer gerne halvdelen af peberfrugten, forårsløgene og sugarsnaps, som jeg først putter i suppen 5 minutter inden den er færdig, - så beholder du en god sprødhed og masser af farve. Men det gør du som du foretrækker det.
Tilsæt karrypasta og tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden den friske chili tilsættes (husk at smage på denne så du selv kan justere styrken) sammen med kokosmælk og den varme bouillon.Lad suppen simre/små koge i ca. 15 minutter. Hvis du har valgt at gemme halvdelen af grøntsager som jeg gør, så husk at hælde dem ved suppe ca. 5 minutter inden den er færdig.
Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dræne i en sigte.
Sluk for blusset til suppen, tilsæt fiskesauce og smag til med lime, salt og peber.
Fordel nudlerne i 4 skåle, hæld suppen over og top denne med ristede cashewnødder, friske forårsløg og evt. fintsnittet chili.