Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

Hvad synes du?


Nem og lækker thaisuppe med masser af grøntsager, kylling og kokosmælk, – cremet og med masser af skøn smag.
Denne thai karrysuppe er super nem at lave, og den smager virkelig dejligt.
Ud over karry bruger jeg et Thaikrydderi fra Urtekram, det er jeg virkelig glad for. Det forhandles ikke så mange steder, så jeg køber det gerne på nettet. Kan du ikke få fat i det kan det uden problemer erstattes af almindelig karry.

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på lækker cremet thaisuppe med gul karry, kokosmælk og kylling.

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 1 stor gulerod, skåret i tern/skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 4 forårsløg, snittet - gem toppene til at røre i til sidst+topping
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 cm ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk
  • 1 rød chili, skåret i skiver - smag selv til
  • 1/2 - 1 lime
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk thaikrydderi, kan erstattes af karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 8 dl kylling bouillon
  • 1 ds kokosmælk - 400 ml
  • 1 tsk fiskesauce
  • 4 kaffir limeblade (kan undlades)
  • 200 g nudler, - gerne brede risnudler
  • Salt og peber
  • Olie

Fremgangsmåde

1

Varm lidt olie i en gryde, og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.

2

Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt, forårsløg og ingefær og varm med i ca. 5 minutter, rør jævnligt.

3

Tilsæt krydderier og lad dem varme med at par minutter inden bouillon, kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes sammen med skiver af chili. Smag selv på chilien så du kender styrken, og tilsæt kun et par skiver ad gangen og smag til, - smagen udvikler sig undervejs.

4

Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, - lad dem dræne i en sigte.

5

Når suppen har simret i ca. 20 min. og er blevet lækker cremet tilsættes fiskesauce. Sluk derefter for blusset og smag til med frisk limesaft, salt og peber.

6

Vendt til sidste toppe af forårsløg i suppe sammen med nudlerne og server straks.

Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Kommentarer

  1. Avatar

    meget god opskrift, jeg spiste lige 2 portioner..og er et godt valg til en kold dag

     
    • Dianna

      Hej Elena
      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked:)

      Rigtig dejlig dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*