Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk
Opskrift på lækker cremet thaisuppe med gul karry, kokosmælk og kylling.
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Nem og lækker thaisuppe med masser af grøntsager, kylling og kokosmælk, – cremet og med masser af skøn smag.
Denne thai karrysuppe er super nem at lave, og den smager virkelig dejligt.
Ud over karry bruger jeg et Thaikrydderi fra Urtekram, det er jeg virkelig glad for. Det forhandles ikke så mange steder, så jeg køber det gerne på nettet. Kan du ikke få fat i det kan det uden problemer erstattes af almindelig karry.

Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

Opskrift på lækker cremet thaisuppe med gul karry, kokosmælk og kylling.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    kyllingebryst, skåret i mundrette bidder

  • 1

    stort løg, groft hakket

  • 1

    stor gulerod, skåret i tern/skiver

  • 1

    rød peberfrugt, skåret i tern

  • 4

    forårsløg, snittet - gem toppene til at røre i til sidst+topping

  • 2 fed

    hvidløg

  • 4 cm

    ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk

  • 1 rød chili, skåret i skiver - smag selv til
  • 1/2- 1 lime
  • 1 spsk

    karry

  • 1 spsk

    thaikrydderi, kan erstattes af karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 8 dl

    kylling bouillon

  • 1 ds

    kokosmælk - 400 ml

  • 1 tsk

    fiskesauce

  • 4

    kaffir limeblade (kan undlades)

  • 200 g

    nudler, - gerne brede risnudler

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde, og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt, forårsløg og ingefær og varm med i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
  • Tilsæt krydderier og lad dem varme med at par minutter inden bouillon, kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes sammen med skiver af chili. Smag selv på chilien så du kender styrken, og tilsæt kun et par skiver ad gangen og smag til, - smagen udvikler sig undervejs.
  • Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, - lad dem dræne i en sigte.
  • Når suppen har simret i ca. 20 min. og er blevet lækker cremet tilsættes fiskesauce. Sluk derefter for blusset og smag til med frisk limesaft, salt og peber.
  • Vendt til sidste toppe af forårsløg i suppe sammen med nudlerne og server straks.
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Kommentarer

  1. meget god opskrift, jeg spiste lige 2 portioner..og er et godt valg til en kold dag

    • Hej Elena
      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked:)

      Rigtig dejlig dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Den ryger da også fluks på min liste. Mums.
    Det der særlige thailrydderi, er det det fra Urtekram?

    • Hej Lisa

      Åhhh det er jeg glad for at høre, – den smager så dejligt 🙂

      Ja det er nemlig det fra Urtekram, – synes det er så lækkert.

      Rigtig god weekend 😉

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Mads Simonsen

    Virkelig lækker suppe! Ikke sidste gang jeg har lavet den ☺️

    • Hej Mads

      Ej hvor dejligt, – det er jeg vildt glad for du synes
      Tusind tak for din besked og rigtig god weekend☀️

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*