Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Thai nudelsuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk
Opskrift på lækker cremet thaisuppe med gul karry, kokosmælk og kylling.
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Nem og lækker nudelsuppe med masser af grøntsager, kylling og kokosmælk, – cremet og fyldt med smag.
Denne thai karrysuppe er super nem at lave, og den smager simpelthen så dejligt.
Nudelsuppe er perfekt at varme sig på igennem det kolde efterår og vinter – men den kan også sagtens serveres på en varm sommerdag.

Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Thaisuppe med gul karry, kylling og kokosmælk

Opskrift på lækker cremet thaisuppe med gul karry, kokosmælk og kylling.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.62 fra 55 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    kyllingebryst, skåret i mundrette bidder

  • 1

    stort løg, groft hakket

  • 1

    stor gulerod, skåret i tern/skiver

  • 1

    rød peberfrugt, skåret i tern

  • 4

    forårsløg, snittet - gem toppene til at røre i til sidst+topping

  • 2 fed

    hvidløg

  • 4 cm

    ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk

  • 1 rød chili, skåret i skiver - smag selv til
  • 1/2- 1 lime
  • 1 spsk

    karry

  • 1 spsk

    thaikrydderi, kan erstattes af karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 8 dl

    kylling bouillon

  • 1 ds

    kokosmælk - 400 ml

  • 1 tsk

    fiskesauce

  • 4

    kaffir limeblade (kan undlades)

  • 200 g

    nudler, - gerne brede risnudler

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde, og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt, forårsløg og ingefær og varm med i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
  • Tilsæt krydderier og lad dem varme med at par minutter inden bouillon, kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes sammen med skiver af chili. Smag selv på chilien så du kender styrken, og tilsæt kun et par skiver ad gangen og smag til, - smagen udvikler sig undervejs.
  • Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, - lad dem dræne i en sigte.
  • Når suppen har simret i ca. 20 min. og er blevet lækker cremet tilsættes fiskesauce. Sluk derefter for blusset og smag til med frisk limesaft, salt og peber.
  • Vendt til sidste toppe af forårsløg i suppe sammen med nudlerne og server straks.
Thaisuppe - Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos
Thaisuppe – Opskrift på karrysuppe med kylling og kokos

Kommentarer

  1. meget god opskrift, jeg spiste lige 2 portioner..og er et godt valg til en kold dag

    • Hej Elena
      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked:)

      Rigtig dejlig dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Den ryger da også fluks på min liste. Mums.
    Det der særlige thailrydderi, er det det fra Urtekram?

    • Hej Lisa

      Åhhh det er jeg glad for at høre, – den smager så dejligt 🙂

      Ja det er nemlig det fra Urtekram, – synes det er så lækkert.

      Rigtig god weekend 😉

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Mads Simonsen

    Virkelig lækker suppe! Ikke sidste gang jeg har lavet den ☺️

    • Hej Mads

      Ej hvor dejligt, – det er jeg vildt glad for du synes
      Tusind tak for din besked og rigtig god weekend☀️

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Marie Egebjerg

    Lyder virkelig lækker… Men har et spørgsmål kan man bruge andet end kokosmælk , kan nemlig ikke tåle kokos

    • Hej Maria

      Dejligt du synes om opskriften 🙂

      Det kan du tro, – erstat med cremefine eller lignende, så får du eller lækker cremet suppe:)

      Kh Dianna

  5. Nathasja

    5 stars
    Nemt og virkelig lækkert, jeg vil dog bruge mindre kylling næste gang, og kun fordi der er for meget fyld og for lidt “suppe” efter min smag

    • Hej Nathasja

      Ej hvor dejligt du kunne lide den 🙂 Og ja, det kan jeg sagtens forstå, – det er jo også smag og behag 🙂
      Jeg elsker masser af fyld i supper, ellers ved jeg at jeg sidder med en alt for stor ostemad senere på aftenen, hihi 😉

      Rigtig dejlig dag og tak for din besked 🙂

      Kh Dianna

  6. Isabell

    Hej
    Kan man lave suppen så man har til 2 dage og er der så noget man skal være opmærksom på?

    • Hej Isabell
      Det kan du sagtens gøre, – du skal bare undlade at blande nudlerne i, for de vil blive for møre hvis de varmes op igen 🙂

      Dbh Dianna

  7. Maibritt

    5 stars
    Virkelig lækker suppe!

  8. 5 stars
    Virkelig en skøn suppe!

  9. Bjarne

    God opskrift, men det kan anbefales at opgrader den lidt med en god moden mango frugt skåret i små tern, det passer rigtig godt sammen karry

    • Hej Bjarne

      Tusind tak for din besked.
      Det lyder super lækkert, – det vil jeg prøve næste gang 🙂

      Dbh Dianna

  10. Dorthe Henningsen

    5 stars
    Virkelig lækker og min kræsne datter elskede den

  11. Kenny Nielsen

    5 stars
    Super lækker suppe!! Havde ikke thaikrydderi, brugte rød karry pasta i stedet – det virker også.

  12. 5 stars
    Super lækker

  13. Jane Rødvig

    5 stars
    Tak for det skønne, nemme og sunde opskrift

  14. Jannie

    Suppen smagte helt vidunderligt. Heldigvis har jeg til 2 dage og ikke sidste gang jeg laver den

  15. Anne Steensen Blicher

    Smager fantastisk. Ved du hvor mange kalorier der er i en portion til 4 personer?

    • Hej Anne

      Tusind tak for din besked 🙂

      Jeg har desværre ikke beregnet kalorieindholdet på mine opskrifter, – beklager.
      Men jeg vede der findes masser af tools online hvor man kan skrive ingredienserne ind, og så få det udregnet 🙂

      Kh Dianna

  16. Louise

    Kan den fryses mon?

Skriv et svar til Lisa Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)