
Høns i asparges med sprøde tarteletter, – en rigtig dansk klassiker som de fleste er vilde med.
Denne opskrift er helt klassiske med en hel kogt kylling, opbagt sauce, glas asparges og lækker saftig kylling.
En sjat fløde har nu heller aldrig skadet saucen, – men brug det du har:)
Jeg tilsætter også altid friske grønne asparges til mine høns i asparges, – hvis jeg kan få fat i dem, men det er selvfølgelig ikke et must.
Når jeg koger kyllingen tilsætter jeg altid lidt grøntsager til bouillonen, – brug hvad du har, det jeg putter i er blot et forslag.
Tarteletter med høns i asparges er rigtig mormormad, – det går perfekt som en aftenmåltid, men også som frokost ret eller på det kolde bord til julefrokosten eller påskefrokosten.
Prøv også min luksus udgave af høns i asparges, – med hjemmelavede tarteletter, fyld af friske hvide og grønne asparges, og hvor saucen er jævnet med blendede kartofler og piskefløde.

Tarteletter med høns i asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1 hel fersk kylling på ca. 1300 gram - eller ca. 6-700 g kød
-
Grøntsager til bouillonen, - f.eks. gulerod, løg og bladselleri (brug hvad du har)
-
Vand + boullion terning
- 10
peberkorn
-
Salt
Saucen
- 60 g
smør
- 3 spsk
hvedemel
- 4 dl
kogevand fra kyllingen/kyllingen boullion
- 2 dl
sødmælk
- 1 stort glas
hvide asparges, skåret i mundrette bidder + væden
- ca. 200 gram drænet vægt - 1/2 bdt
friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder
-
Salt og hvid peber
Derudovere
- Tarteletter - ca. 3 pr person
-
Hakket persille
Sådan gør du
Kyllingen
- Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg kyllingen i en gryde, og hæld vand over så den lige er dækket.
- Tilsæt et par bouillonterninger og læg lidt grøntsager ved.
- Tilføj peberkorn, giv vandet lidt salt og bring kyllingen i kog.
- Skru ned for varmen og lad kyllingen simre ved svag/middel varme i ca. 45 min. (afhængig af størrelsen) til kyllingen er mør og stadig saftig, - fjern urenheder fra bouillonen undervejs.
- Lad kyllingen hvile i vandet i 20-30 minutter, og lad den derefter køle let af inden den plukkes for kødet, - der skæres i mundrette bidder.Kog gerne bouillonvandet ind imens, - gerne med skroget fra kyllingen.
- Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.
Saucen
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet godt ud heri, - lad det varme ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt bouillon/kogevand fra kyllingen, lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
- Hæld mælk og asparges vand ved og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., - rør jævnligt så ikke den brænder på.
- Hæld imellemtiden kogende vand og lidt salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 5 min. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
- Tilsæt kylling, glas asparges og friske grønne asparges, smag saucen til med salt og peber, og varm det hele godt igennem.
- Lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.
- Server tarteletterne med masser finthakket persille på toppen.


Pingback: Hjemmelavede tarteletter - Opskrift på luksus tarteletter med høns i asparges
Dejlig let opskrift, der er hurtig at blive fortrolig med.
Og de færdige tarteletter smager skønt.
Sidst men ikke mindst, så er det en lynhurtig forret/frokostret.
Hej Ole
Det gør mig så glad at høre:)
Tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig aften
Kh Dianna
Kan man fryse fyldet ned ?
Hej Julie
Det kan du sagtens gøre ja
Kh Dianna
Super lækker og nem opskrift. Endnu en til favoritlisten. MUMS!!
Tak søde <3
Jeg kan kun finde sovsen. Du har glemt at skrive hvordan man bager tarteletter?
Hej Eigil
Tarteletterne her er købt:)
Men du kan følge denne opskrift for hjemmelavede tarteletter:)
https://gourministeriet.dk/hjemmelavede-tarteletter-med-jomfruhummer-og-bisque/
Dbh Dianna
kæmpe tak for en fantastissk opskrift
Tusind tak for de søde ord
Kh Dianna
Er det muligt at putte gram på? Både på kyllingekødet (hvor mange gram, når kødet er pillet af kyllingen) og hvor mange gram er de store glas asparges? Kan man bruge dåser i stedet? På forhånd tak
Hej Mette
Det kan du tro
Mængden af reelt kød kommer dog an på vægten af kyllingen, men jeg putter vægt på 
Kh Dianna