Opskrift på de bedste tarteletter med høns i asparges - klassisk høns i asparges.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk mad, Mormormad, Tarteletter
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 375kcal
Author Dianna
Ingredienser
Kyllingen
1hel kylling á ca. 1300 gram
eller
700gkyllingebryst
Vand + 2-3 boullion terning
Grøntsager til fonden - f.eks. gulerod, løg og bladselleri
10
peberkorn
Salt
Saucen
60g
smør
3spsk
hvedemel
4dlkogevand fra kyllingen eller kyllingeboullion
2dl
sødmælk
1stort glashvide asparges, skåret i stykker + væden - ca. 200 gram drænet vægt
1bdt
friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder
Salt og hvid peber
Til servering
Tarteletter eller kartofler
Hakket persille
Sådan gør du
Kyllingen
Læg kyllingen i en gryde, og hæld vand over så den lige er dækket. Kog den op og skum af.
Tilsæt bouillonterninger, lidt blandende grøntsager, peberkorn og salt, og lad kyllingen små simre, under låg, i cirka 45 minutter - afhængig af størrelsen. Lad den gerne trække i vandet i 20-30 minutter efterfølgende.
Lad kyllingen køle let af inden den plukkes for kødet - skær dette i mundrette bidder.Kog gerne fonden ind imens - gerne med skroget fra kyllingen.
Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.
Saucen
Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Lad det varme igennem ved middel varme i et par minutter - pisk grundigt imens.
Tilsæt fonden lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
Hæld mælk og lidt aspargesvand ved og lad saucen koge godt igennem i cirka 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.Smag til med mere aspargesvand og juster evt. konsistensen med mere bouillon eller mælk hvis der er behov for det. Smag også til med salt og friskkværnet peber.
Hæld imellemtiden kogende vand og lidt salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i et par minutter. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
Rør kylling og de hvide asparges fra glas sammen med saucen og varm fyldet godt igennem, og tilsæt derefter de grønneasparges og varm saucen igennem i yderligere et par minutter.
Smag saucen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.
Server dine høns i asparges klassisk i tarteletter eller med kogte kartofler - og masser af finthakket persille på toppen.