Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges
Opskrift på de bedste tarteletter med høns i asparges.
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges med sprøde tarteletter, – en rigtig dansk klassiker som de fleste er vilde med.
Denne opskrift er helt klassiske med en hel kogt kylling, opbagt sauce, glas asparges og lækker saftig kylling.
En sjat fløde har nu heller aldrig skadet saucen, – men brug det du har:)
Jeg tilsætter også altid friske grønne asparges til mine høns i asparges, – hvis jeg kan få fat i dem, men det er selvfølgelig ikke et must.
Når jeg koger kyllingen tilsætter jeg altid lidt grøntsager til bouillonen, – brug hvad du har, det jeg putter i er blot et forslag.
Tarteletter med høns i asparges er rigtig mormormad, – det går perfekt som en aftenmåltid, men også som frokost ret eller på det kolde bord til julefrokosten eller påskefrokosten.

Prøv også min luksus udgave af høns i asparges, – med hjemmelavede tarteletter, fyld af friske hvide og grønne asparges, og hvor saucen er jævnet med blendede kartofler og piskefløde.

Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Opskrift på de bedste tarteletter med høns i asparges.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Dansk mad, Mormormad, Tarteletter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1 hel fersk kylling
  • Grøntsager til bouillonen, - f.eks. gulerod, løg og bladselleri (brug hvad du har)

  • Vand + boullion terning

  • 10

    peberkorn

  • Salt

Saucen

  • 60 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 4 dl

    kogevand fra kyllingen/kyllingen boullion

  • 2 dl

    sødmælk

  • 1 store glas

    hvide asparges, skåret i mundrette bidder + væden

  • 1/2 bdt

    friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder

  • Salt og hvid peber

Derudovere

  • Tarteletter - ca. 3 pr person
  • Hakket persille

Sådan gør du

Kyllingen

  • Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg kyllingen i en gryde, og hæld vand over så den lige er dækket.
  • Tilsæt et par bouillonterninger og læg lidt grøntsager ved.
  • Tilføj peberkorn, giv vandet lidt salt og bring kyllingen i kog.
  • Skru ned for varmen og lad kyllingen simre ved svag/middel varme i ca. 45 min. (afhængig af størrelsen) til kyllingen er mør og stadig saftig, - fjern urenheder fra bouillonen undervejs.
  • Lad kyllingen hvile i vandet i 20-30 minutter, og lad den derefter køle let af inden den plukkes for kødet, - der skæres i mundrette bidder.
    Kog gerne bouillonvandet ind imens, - gerne med skroget fra kyllingen.
  • Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.

Saucen

  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet godt ud heri, - lad det varme ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.
  • Tilsæt bouillon/kogevand fra kyllingen, lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
  • Hæld mælk og asparges vand ved og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., - rør jævnligt så ikke den brænder på.
  • Hæld imellemtiden kogende vand og lidt salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 5 min.
    Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
  • Tilsæt kylling, glas asparges og friske grønne asparges, smag saucen til med salt og peber, og varm det hele godt igennem.
  • Lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.
  • Server tarteletterne med masser finthakket persille på toppen.
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Kommentarer

  1. Pingback: Hjemmelavede tarteletter - Opskrift på luksus tarteletter med høns i asparges

  2. Ole Kurt Sørensen

    5 stars
    Dejlig let opskrift, der er hurtig at blive fortrolig med.
    Og de færdige tarteletter smager skønt.
    Sidst men ikke mindst, så er det en lynhurtig forret/frokostret.

  3. Kan man fryse fyldet ned ?

  4. Mia Espersen

    5 stars
    Super lækker og nem opskrift. Endnu en til favoritlisten. MUMS!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)