Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges i sprøde tarteletter, – en rigtig dansk klassiker som de fleste er vilde med.
Denne opskrift er den helt klassiske version med en hel kogt kylling, opbagt sauce, glas asparges og lækker saftig kylling. Jeg tilsætter også altid friske grønne asparges, hvis jeg kan få fat i dem, men det er selvfølgelig ikke et must.
Når jeg koger kyllingen tilsætter jeg altid lidt grøntsager til bouillonen, – brug hvad du har, det jeg putter i er blot et forslag.
Prøv også min luksus udgave af høns i asparges, – med hjemmelavede tarteletter, fyld af friske hvide og grønne asparges, og hvor saucen er jævnet med blendede kartofler og piskefløde.

Tarteletter med høns i asparges

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på de bedste klassiske tarteletter med høns i asparges

Ingredienser

  • Kyllingen
  • 1 hel fersk land kylling
  • Grøntsager til bouillonen, - f.eks. gulerod, løg og bladselleri (brug hvad du har)
  • Vand + boullion terning
  • 10 peberkorn
  • Salt
  • Saucen
  • 60 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kyllingen/kyllingen boullion
  • 2 dl sødmælk
  • 1 stor glas hvide asparges, skåret i mundrette bidder + væden
  • 1/2 bdt friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder
  • Salt og hvid peber
  • Derudovere
  • Tarteletter
  • Hakket persille

Fremgangsmåde

1

Kyllingen Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg kyllingen i en gryde, og hæld vand over så den er dækket.

2

Tilsæt boullion svarende til mængden af vand og læg lidt grøntsager ved.

3

tilføj peberkorn, giv vandet lidt salt og bring kyllingen i kog.

4

Skru ned for varmen og lad kyllingen simre ved svag/middel varme i ca. 45 min. (afhængig af størrelsen) til kyllingen er mør og stadig saftig, - fjern urenheder fra bouillonen undervejs.

5

Lad kyllingen hvile i vandet i 20 min. inden den tages op, og lad den køle let af inden den plukkes for kød der skæres i mundrette bidder, - kog gerne bouillonvandet ind imens. Er tiden til det kan kyllingen med fordel køle af i kogevandet.

6

Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.

7

Saucen Smelt smørret i en gryde og pisk melet godt ud heri, - lad det varme ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.

8

Tilsæt bouillon/kogevand fra kyllingen, lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.

9

Hæld mælk og asparges vand ved og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., - rør jævnligt så ikke den brænder på.

10

Hæld imellemtiden kogende vand og lidt salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 5 min. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.

11

Tilsæt kylling, glas asparges og friske grønne asparges, smag saucen til med salt og peber, og varm det hele godt igennem.

12

Varm retten igennem og lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.

13

Server tarteletterne med masser finthakket persille på toppen.

Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges - Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Høns i asparges – Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Hjemmelavede tarteletter - Opskrift på luksus tarteletter med høns i asparges

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*