Tarte Flambée - Fransk pizza - Opskrift på Flammkuchen

Tarte Flambée – Flammkuchen

Tarte Flambée - Flammkuchen
Opskrift på den skønneste Tarte Flambée, - tynd sprød bund smurt med creme fraiche og toppet med stegt bacon og løg.
Tarte Flambée - Fransk pizza - Opskrift på Flammkuchen

Lækker klassisk Tarte Flambée, eller Fammkuchen – en slags fransk pizza/tysk pizza med en ultra tynd pizzabund, lavet uden gær, toppet med creme fraiche, bacon og løg. Enkelt og helt vanvittig lækkert.
Denne franske (og tyske) specialitet er super nem at lave, – den kan serveres som en “klassisk pizza”, eller du kan serveres den som tilbehør, på tapas bordet eller som del af en sen brunch.
Dejen skal ikke hæve, men blot hvile imens fyldet tilberedes.
Jeg steger baconen og løgene af før jeg putter det på bundene, og det vil jeg altid anbefale at gøre. Ved at stege baconen af inden, sikrer du at den smider en del fedt, så ikke pizzaen bliver helt fedtet ind under tilberedning. Den skal kun lige steges helt lys gylden og have smidt noget fedt, – så sikrer du et perfekt sprødt resultat når den har været i ovnen.
Det samme med løgene, – dem steger jeg af i en smule af baconfedtet, igen kun lige et øjeblik så de stadig er sprøde – de frembringer en skøn sødme i løgene, og du får et lækkert karamelliseret resultat når pizzaerne har været i ovnen.
Top med masser af frisk finthakket purløg, og lidt finthakket rødløg ved servering, – det giver en skøn friskhed til pizzaerne.

Tarte Flambée - Fransk pizza - Opskrift på Flammkuchen

Tarte Flambée – Flammkuchen

Opskrift på den skønneste Tarte Flambée, – tynd sprød bund smurt med creme fraiche og toppet med stegt bacon og løg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk, Tysk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Bund

  • 600 g god pizzamel
  • 4 dl lunken vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 tsk salt

Fyld

  • 400 g creme fraiche 38% – ellers 18%
  • 250 g bacon i skiver
  • 2 store rødløg, skåret i ringe
  • 2 store hvide løg, skåret i ringe
  • Salt og peber
  • Finthakket rødløg og purløg til servering

Sådan gør du

  • Hæld vand, olie og salt i en røreskål, og rør melet i ad et par omgange.
  • Rør dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Det er vigtigt dejen æltes godt igennem, – fuldstændig ligesom en klassisk pizzadej.
  • Dæk skålen med film, og lad dejen stå imens fyldet laves.
  • Steg baconen på en pande ved middel varme til den er lys gylden. Den skal på ingen måde blive sprødstegt, – men blot have smidt en del af fedtet.
    Læg det til side på et stykke køkkenrulle.
  • Fjerne evt. grums fra panden med lidt køkkenrulle, men lad noget af fedtet blive tilbage, og steg løgene i dette.
    Løgene skal kun lige steges et par minutter, og stadig være sprøde. Ved at gøre dette sikrer du at løgene får en dejlig sødme under tilberedningen i ovnen.
  • Del dejen i 4 og rul dem tyndt ud. Du kan lave dem runde, firkantede eller rektangulære – det er helt op til dig. Det er blot vigtigt, at de rulles tyndt ud, og evt. i en smule mel ved behov.
  • Smør bundene med creme fraiche og krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
  • Fordel bacon og løg på bundene. og bag dem, en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 12-14 minutter.
  • Top med frisk finthakket rødløg og purløg inden servering.
Tarte Flambée - Fransk pizza - Opskrift på Flammkuchen
Tarte Flambée – Fransk pizza – Opskrift på Flammkuchen
Tarte Flambée - Fransk pizza - Opskrift på Flammkuchen
Tarte Flambée – Fransk pizza – Opskrift på Flammkuchen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)