Opskrift på den skønneste Tarte Flambée, - tynd sprød bund smurt med creme fraiche og toppet med stegt bacon og løg.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Fransk, Tysk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Bund
600ggod pizzamel
4dllunken vand
2spskolivenolie
1 1/2tsksalt
Fyld
400gcreme fraiche 38% - ellers 18%
250g bacon i skiver
2store rødløg, skåret i ringe
2store hvide løg, skåret i ringe
Salt og peber
Finthakket rødløg og purløg til servering
Sådan gør du
Hæld vand, olie og salt i en røreskål, og rør melet i ad et par omgange.
Rør dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Det er vigtigt dejen æltes godt igennem, - fuldstændig ligesom en klassisk pizzadej.
Dæk skålen med film, og lad dejen stå imens fyldet laves.
Steg baconen på en pande ved middel varme til den er lys gylden. Den skal på ingen måde blive sprødstegt, - men blot have smidt en del af fedtet. Læg det til side på et stykke køkkenrulle.
Fjerne evt. grums fra panden med lidt køkkenrulle, men lad noget af fedtet blive tilbage, og steg løgene i dette. Løgene skal kun lige steges et par minutter, og stadig være sprøde. Ved at gøre dette sikrer du at løgene får en dejlig sødme under tilberedningen i ovnen.
Del dejen i 4 og rul dem tyndt ud. Du kan lave dem runde, firkantede eller rektangulære - det er helt op til dig. Det er blot vigtigt, at de rulles tyndt ud, og evt. i en smule mel ved behov.
Smør bundene med creme fraiche og krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
Fordel bacon og løg på bundene. og bag dem, en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 12-14 minutter.
Top med frisk finthakket rødløg og purløg inden servering.