Lækre bløde tortillas fyldt med mexicansk krydret kylling, – braiseret til det er trevlet og saftigt, – toppet med hjemmelavet salsa, guacamole og creme fraiche.
Det er ingen hemmelighed, at vi elsker mexicansk mad herhjemme, – og de her lækre bløde tacos er bare nogle af favoritterne.
Denne ret er faktisk lavet på en rest kylling vi havde liggende, – men den kan naturligvis også laves med fersk kylling. Der steges kyllingen blot af først, – inden de næste steps af opskriften følges.
Til denne omgang købte jeg de lækreste bløde majs/hvede mini tortillas fra Santa Maria (ikke reklame), – hold op hvor var de mega lækre. Men der vælger du præcis hvad I foretrækker, – men de kan i hvert fald varmt anbefales.
Tacos med braiseret mexicansk kylling
Opskrift på nemme og lækre tacos , - fyldt med saftig braiseret mexicansk kylling.
Ingredienser
- Fyld
- 600 g kylling, - gerne rester eller en blanding
- 4 1/2 dl vand
- 1 1/2 - 2 dl salsa, - prøv denne lækre hjemmelavede salsa
- 2 spsk mexicansk krydderi eller en taco mix
- 2 spsk god chili sauce, - jeg bruger Chu Chum
- Salt og peber
- Olie
- Derudover
- Salat, - jeg bruger romainesalat
- 2-3 tomater, skåret i tern
- Creme fraiche
- 8-12 mini tortillas, beregn 2 - 3 stk pr person
- 1 portion guacamole
- 1 portion hjemmelavet salsa
Fremgangsmåde
Skær kyllingen i strimler, - bruges fersk kylling steges stykkerne lige af til det er brunet, - krydr med salt og peber. Tilsæt mexicansk krydderi, og lad det steg ved middel varme i ca. 5 min.
Hæld halvedelen af vandet over, og lad det koge ind til det er reduceret til det halve, rør undervejs.
Tilsæt salsa og kog videre ved middel varme til kødet bliver trevlet og lækkert, - tilsæt mere vand løbende. Det tager ca. 30-40 min., - så er kødet trevlet, saftigt og klar til servering. Tilsæt chilisauce og smag til med salt og peber.
Varm i mellemtiden de bløde tortillas som beskrevet på pakken.
Smør bunden med salsa, top med kød, salat og tomat og derefter med mere salsa, guacamole og creme fraiche.




