Stegtflæsk med persillesauce, Danmarks nationalret, og man forstår da virkelig god hvorfor, – det er jo bare så lækkert.
Vi får gerne stegt flæsk herhjemme et par gange om året, og hver gang forstår vi ikke hvorfor der altid går så lang tid imellem. Bevares, det er jo ikke det sundeste, men det smager jo virkelig godt, og så er det altså bare rigtig nemt at lave.
Server det med en lækker persillesauce, kartofler og syltede rødbeder, mums altså.
Stegt flæsk i ovn - med verdens bedste persillesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Derudover
- 24 skiver
flæsk
- 1 kg kartofler - til servering
-
Salt og peber
Persillesauce
- 500 g kogte kartofler
- 4 dl
kogevand fra kartoflerne
- 2 dl
piskefløde
- 1
bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon
- 2 spsk
friskpresset citronsaft
- 1 stort bdt persille, finthakket - uden stilke, gem dem til kogning af kartoflerne
-
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt flæsk
- Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
- Placer flæsket på en bagerist, sørg for at stykkerne ikke rammer hinanden. Placer risten i ovnen, med en bageplade under, og bag flæske i en forvarmet ovn, i ca. 40 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Vend flæsket en gang undervejs.
Kartofler - Til servering
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Persillesauce
- Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kogte kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
- Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
- Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.
Denne opskrift burde følge med dåbsattesten, hos enhver.
Den hurtigste sovs.
Den nemmeste sovs.
Ingen stress over klumper i sovsen.
Ingen smag af mel.
Ingen fedende smør. (Bare info. til de fedtforskrækkede)
Med soyamælk kan den sikkert også redde en veganer.
Kan bruges, som basis for alle slags sovs. I dag blev det brun sovs. I morgen bli’r det paprikasovs.
Af hjertet TAK❣️
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre at du kan lide saucens “opbagning”, – er selv vild med metoden herhjemme 🙂
Dbh Dianna
Ganske enkelt konge sovs.
Hejsa
Det er jeg bare så glad for at høre, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Ser lækkert ud!
Der står der skal tilsættes kartoffeltern til blenderen.?
Hejsa
Ja de 500 g kartofler der står som ingredienser under saucen, skal blendes i saucen:)
Det er i stedet for en opbagning, – det smager helt fantastisk 🙂
Dbh Dianna
Gud hvor er du smuk. Du måtte godt komme hjem til mig og lave en af dine fantastiske retter xx
Ser lækkert ud.
Skal der kartofler i sovsen?
Hej David
Tusind tak:)
Det skal der nemlig, – saucen jævnes med kogte kartofler, det smager SÅ godt:)
Prøv den:)
Dbh Dianna
Fantastisk opskrift
Tusind tak:)
Det skal prøves.
Jeg har gæster fra udlandet, som skal smage stegt flæsk. Jeg har jo min egen sovs, men den her skal prøves, selvom at nyt er farligt når man har gæster der skal imponeres.
Vi bliver otte personer, så jeg tænker at det ikke er nok sovs. Hvor manger liter sovs bliver det til når det hele er blendet sammen.?
Flæsk og kartofler har jeg styr på. 😉
Hej Kenneth
Hvor er det dejligt at høre 🙂
Jeg tør godt sige at I ikke bliver skuffede over den sauce, – det har jeg i hvert fald ikke mødet nogle endnu der er blevet 😉
Jeg ville lave dobbelt portion hvis det er til 8 personer, – så 1 kg kogte kartofler til jævning af saucen 🙂
Den smagere SÅ godt altså, – jeg håber den hitter hos jer 🙂
Dbh Dianna
Hold da op det smagte super godt. Perfekt stegt flæsk og sovsen “sad lige i skabet”. Alene mandens sagte tilfredse brummen/grynten var guld værd. Han godkendte maden allerede ved første bid.
Hej Elisabeth
Åhhh hvor dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det, og tak for stjernerne 🙂
Kh Dianna
Plejer at laver persillesovs med blomkål som koges med løg og lidt bouillon. Derefter blendes den med fløde, muskatnød, persille ogsmages til med salt og peber. Det er virkelig godt! Må prøve din med kartofler eller måske en kombi med blomkål ved lejlighed 🙂 tak for en god opskrift.
Hej Trine
Åhhh det lyder også lækkert, – og muskat er fantastisk sammen med blomkål jo 🙂
Det vil jeg prøve en dag 🙂
Kh Dianna
Mums super lækker opskrift ❤️❤️
Hej Christina
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak:)
Kh Dianna
Mums! Lækkert og let at lave, så helt perfekt for mig at lave. tusind tak for den hilsen fra Majbrit
Hej Majbrit
Hvor gør det mig glad at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Super lækker og en fantastisk sovs.
Hej Lone
Tusind tak for din besked, hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Hej
Jeg skal prøve denne sovs, jeg har ingen blender, kan en stavblender klare arbejder?
Hej Mathias
Du får også lige svaret her – saucen kan sagtens blendes med en stavblender, så længe kartoflerne er helt møre og næsten udkogte 🙂
Dbh Dianna