Stegt flæsk i ovn - Opskrift på stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk i ovn – med verdens bedste persillesauce

Stegt flæsk i ovn - med verdens bedste persillesauce
Opskrift på stegt flæsk tilberedt i ovn serveret med den lækreste persillesauce.
IMG_0498


Stegtflæsk med persillesauce, Danmarks nationalret, og man forstår da virkelig god hvorfor, – det er jo bare så lækkert.
Vi får gerne stegt flæsk herhjemme et par gange om året, og hver gang forstår vi ikke hvorfor der altid går så lang tid imellem. Bevares, det er jo ikke det sundeste, men det smager jo virkelig godt, og så er det altså bare rigtig nemt at lave.
Server det med en lækker persillesauce, kartofler og syltede rødbeder, mums altså.

IMG_0498

Stegt flæsk i ovn - med verdens bedste persillesauce

Opskrift på stegt flæsk tilberedt i ovn serveret med den lækreste persillesauce.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.41 fra 57 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Derudover

  • 24 skiver

    flæsk

  • 1 kg kartofler - til servering
  • Salt og peber

Persillesauce

  • 500 g kogte kartofler
  • 4 dl

    kogevand fra kartoflerne

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1

    bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon

  • 2 spsk

    friskpresset citronsaft

  • 1 stort bdt persille, finthakket - uden stilke, gem dem til kogning af kartoflerne
  • Salt og peber

Sådan gør du

Stegt flæsk

  • Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
  • Placer flæsket på en bagerist, sørg for at stykkerne ikke rammer hinanden. Placer risten i ovnen, med en bageplade under, og bag flæske i en forvarmet ovn, i ca. 40 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Vend flæsket en gang undervejs.

Kartofler - Til servering

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).

Persillesauce

  • Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kogte kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
  • Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
  • Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.

Noter

Jeg kan godt love at denne persillesauce bliver spist op, så lav rigeligt, den er en sikker vinder.

Kommentarer

  1. Far til Fire

    5 stars
    Denne opskrift burde følge med dåbsattesten, hos enhver.

    Den hurtigste sovs.
    Den nemmeste sovs.
    Ingen stress over klumper i sovsen.
    Ingen smag af mel.
    Ingen fedende smør. (Bare info. til de fedtforskrækkede)
    Med soyamælk kan den sikkert også redde en veganer.
    Kan bruges, som basis for alle slags sovs. I dag blev det brun sovs. I morgen bli’r det paprikasovs.

    Af hjertet TAK❣️

    • Hejsa

      Hvor er det dejligt at høre at du kan lide saucens “opbagning”, – er selv vild med metoden herhjemme 🙂

      Dbh Dianna

  2. Anonym

    5 stars
    Ganske enkelt konge sovs.

  3. Anonym

    Ser lækkert ud!
    Der står der skal tilsættes kartoffeltern til blenderen.?

    • Hejsa

      Ja de 500 g kartofler der står som ingredienser under saucen, skal blendes i saucen:)
      Det er i stedet for en opbagning, – det smager helt fantastisk 🙂

      Dbh Dianna

  4. 5 stars
    Ser lækkert ud.
    Skal der kartofler i sovsen?

    • Hej David

      Tusind tak:)

      Det skal der nemlig, – saucen jævnes med kogte kartofler, det smager SÅ godt:)
      Prøv den:)

      Dbh Dianna

  5. Anonym

    Fantastisk opskrift

    • Tusind tak:)

    • Kenneth

      5 stars
      Det skal prøves.
      Jeg har gæster fra udlandet, som skal smage stegt flæsk. Jeg har jo min egen sovs, men den her skal prøves, selvom at nyt er farligt når man har gæster der skal imponeres.
      Vi bliver otte personer, så jeg tænker at det ikke er nok sovs. Hvor manger liter sovs bliver det til når det hele er blendet sammen.?
      Flæsk og kartofler har jeg styr på. 😉

      • Hej Kenneth

        Hvor er det dejligt at høre 🙂
        Jeg tør godt sige at I ikke bliver skuffede over den sauce, – det har jeg i hvert fald ikke mødet nogle endnu der er blevet 😉

        Jeg ville lave dobbelt portion hvis det er til 8 personer, – så 1 kg kogte kartofler til jævning af saucen 🙂
        Den smagere SÅ godt altså, – jeg håber den hitter hos jer 🙂

        Dbh Dianna

  6. Elisabeth Petersen

    5 stars
    Hold da op det smagte super godt. Perfekt stegt flæsk og sovsen “sad lige i skabet”. Alene mandens sagte tilfredse brummen/grynten var guld værd. Han godkendte maden allerede ved første bid.

    • Hej Elisabeth

      Åhhh hvor dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det, og tak for stjernerne 🙂

      Kh Dianna

  7. Trine Thorup

    Plejer at laver persillesovs med blomkål som koges med løg og lidt bouillon. Derefter blendes den med fløde, muskatnød, persille ogsmages til med salt og peber. Det er virkelig godt! Må prøve din med kartofler eller måske en kombi med blomkål ved lejlighed 🙂 tak for en god opskrift.

    • Hej Trine

      Åhhh det lyder også lækkert, – og muskat er fantastisk sammen med blomkål jo 🙂
      Det vil jeg prøve en dag 🙂

      Kh Dianna

  8. Christina Elgaard

    5 stars
    Mums super lækker opskrift ❤️❤️

  9. Majbrit

    5 stars
    Mums! Lækkert og let at lave, så helt perfekt for mig at lave. tusind tak for den hilsen fra Majbrit

  10. Lone Nielsen

    5 stars
    Super lækker og en fantastisk sovs.

  11. Mathias

    Hej
    Jeg skal prøve denne sovs, jeg har ingen blender, kan en stavblender klare arbejder?

    • Hej Mathias

      Du får også lige svaret her – saucen kan sagtens blendes med en stavblender, så længe kartoflerne er helt møre og næsten udkogte 🙂

      Dbh Dianna

  12. William Ågervold

    1 star
    At salte flæsket inden, var et dårligt tip, da det blev alt for tørt i ovnen!

    • Hej William

      Sikken en skam – det har jeg aldrig oplevet. Kan den have været til den magre side måske?

      Rigtig god dag.

      Dbh Dianna

  13. Anonym

    Hej Dianna
    Tak for du deler spændende og lækre opskrifter. Det er med til at inspirere og gøre det hyggeligt at stå i køkkenet. Håber du kan hjælpe mig med ide til at løse følgende: Jeg har netop sagt ja til at lave stegt flæsk til 12-14 personer. Har dog kun en ovn og en bagerist:(
    Bedste hilsner fra Ane.

  14. Hej Dinna
    Tak for alle de dejlige og inspirende opskrifter du deler. Det gør det sjovere at stå i køkkenet og prøve noget nyt:)
    Er vild med din opskrift på stet flæsk med persillesovs. Har lavet den til stor glæde for mig og min mand. Nu er jeg desværre kommet til at love noget jeg ikke er helt tryg ved og håber derfor du kan hjælpe med forslag. Det drejer sig om at jeg skal lave stegt flæsk til 15 personer og har kun en ovn og en ovnrist. Håber du kan rede mig i sidste øjeblik
    Bedste hilsner fra Ane

    • Hej Ane

      Tusind tak for din dejlige besked – hvor gør det mig glad at høre 🙂

      Uhhh ja, dette rnoget af en portion af lave til 😉

      Jeg ville stege flæsken tidligere på dagen, eller dagen før, og så simpelthen varme det op i ovnen ad nogle omgange ved servering.
      Gør det ved god høj varme, så det hurtigt. bliver varmt, og ikke ligger og bliver tørt.
      Jeg tænker et par hundrede grader, varmluft, og så 10-15 minutter 🙂

      Kh Dianna

  15. Anonym

    1 star
    En ommer

  16. Ricko Hedelund

    Skal lige prøve denne her af i aften. Skal stilkene med i blenderen?

    • Hej Ricko

      Håber den smagte dig 🙂
      Jeg tager normalt de groveste stilke fra da jeg tilsætter dem kogevandet til kartoflerne som jeg serverer til flæsken, men de kan sagtens blendes med 🙂

      Kh Dianna

  17. Tine Lykke Langkjær

    5 stars
    Den bedste opskrift jeg har prøvet

  18. 5 stars
    Fuldstændig fantastisk opskrift på både flæsk og sauce. Saucen er for vild⭐️

  19. Jette Kynde

    Virkelig dejlig sovs! Har altid lavet persille sovs som opbagning med smør og mælk ! Aldrig mere ! Blender som opskriften er beskåret fra nu af mums

  20. Jeg er i gang med din opskrift på stegt flæsk med persillesovs og har allerede høje forventning ud fra alle de mange stjerner, retten er tildelt . Men jeg er i tvivl om kartoflerne til sovsen skal koges for sig selv, det er jeg nået frem til, kartoflerne med persillestilke er kun til serveringen, ikke? Er meget spændt på at smage…

  21. 5 stars
    Hold da op! Det var så lækkert!

  22. Ullapia Natazja

    2 stars
    Det var ALT for salt for os, desværre

    • Hej Ullapia

      Altså så er det jo fordi du har brugt for meget salt til flæsken. Jeg har slet ikke skrevet mængde i opskriften, da det er meget forskelligt hvor salt folk ønsker det. Så tænker bare du skal bruge mindre en anden gang 🙂

      Dbh Dianna

  23. Anonym

    5 stars
    Den vildeste persillesauce vi har smagt, kæmpe anbefaling!!

4.41 from 57 votes (42 ratings without comment)

Skriv et svar til Ricko Hedelund Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)