Stegt flæsk i ovn - med verdens bedste persillesauce
Opskrift på stegt flæsk tilberedt i ovn serveret med den lækreste persillesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Derudover
24skiver
flæsk
1kgkartofler - til servering
Salt og peber
Persillesauce
500gkogte kartofler
4dl
kogevand fra kartoflerne
2dl
piskefløde
1
bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon
2spsk
friskpresset citronsaft
1stort bdtpersille, finthakket -uden stilke, gem dem til kogning af kartoflerne
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt flæsk
Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
Placer flæsket på en bagerist, sørg for at stykkerne ikke rammer hinanden. Placer risten i ovnen, med en bageplade under, og bag flæske i en forvarmet ovn, i ca. 40 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Vend flæsket en gang undervejs.
Kartofler - Til servering
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Persillesauce
Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kogte kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.
Video
Noter
Jeg kan godt love at denne persillesauce bliver spist op, så lav rigeligt, den er en sikker vinder.