Grillet spidskål med parmesan og citron, – så lækkert og måske verdens nemmeste tilbehør.
Stegt eller grillet spidskål er perfekt som tilbehør til sommerens grill, en stegt bøf eller ovnbagt kylling.
Det tager ingen tid at lave, og det smager bare ustyrlig godt altså.
Tilbered spidskålen på grillen, – eller smid det en tur på panden/grillpanden, – super nemt og vanvittig godt.
Stegt spidskål med citron og parmsan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 stort spidskål
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
- 40 g parmesan eller vesterhavsost
- 1 spsk olie (*eller smør)
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade fra spidskålet, og skær det i kvarte.
Tilberedning på grill
- Smør skærefladerne på spidskålet med en smule olie, og grill dem i ca. 4 minutter på de 2 skære flader.Gør det gerne i en lukket grill, og over direkte varme, – så bliver de både møre og får flotte grillstriber.
- Krydr de lune spidskål med en smule salt og masser af friskkværnet peber, og top med revet parmesan, citronsaft og citronskal.*Drys evt. med persille.
Tilberedning på panden
- Varm en grillpande op og smør den med olie.*Du kan også bruge en almindelig pande, og skift. evt. olien ud med smør, – det smager altså også mega lækkert.
- Steg spidskålet på de 2 skæreflader i ca. 4-5 minutter, ved god høj varme.*Giv evt. også ydersiden af spidskålet en smule varme, hvis kålet ønskes mere mørt.
- Krydr de lune spidskål med en smule salt og masser af friskkværnet peber, og top med revet parmesan, citronsaft og citronskal.
Vil det også være godt tilbehør til en fiskeret?