De lækreste sprøde pommes frites, – lavet i ovnen. Super nemme at lave, sprøde og så er de til den kalorielette side i forhold til dem der tilberedes i frituren.
Krydr dem som du foretrækker, – jeg giver dem gerne hvidløgspulver, frisk timian, salt og peber. Prøv også med estragon, rosmarin eller hvad der passer til retten de skal serveres til.
Laver jeg til 2 personer, foretrækker jeg at lave dem i almindelig ovn, – men det hele er beskrevet i opskriften.
Er du også vild med sprøde pommes frites, – så prøv opskriften herunder.
Sprøde pommes frites i ovnen
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 store bagekartofler
- 3 spsk eddike
- 3/4 dl rapsolie
- Krydderier, salt og peber
Sådan gør du
- Rens kartfolerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
- Skær kartoflerne ud i lige store pommes frites, ikke for store, men almindelig pommes størrelse.
- Skyld dem i rigeligt koldt vand til vandet bliver klart, – og læg dem derefter i en stor skål med koldt vand og tilsæt eddike. Lad dem trække i minimum 1/2 time, men gerne længe.
- Fordel kartoflerne på et rent viskestykke og dup dem tørre, – det er vigtigt de bliver helt tørre.
- Rør olien sammen med ønskede krydderier. Jeg brugte hvidløgspulver (en lille tsk ca), masser af frisk timian, salt og peber.
- Vend kartoflerne sammen med olieblandingen i en ren skål, – sørg for at alle kartofler bliver vendt godt med olien.
- Fordel friterne på 2 bageplader med bagepapir, – sørg for at de ligger med godt mellemrum og ikke ovenpå hinanden.
- Bag dem i en forvarmet ovn, ved 190 grader, varmluft, i ca. 45-55 minutter, – byt rundt på bagepladerne en enkelt gang undervejs. Bemærk at ovne varmer forskelligt, – så det er vigtigt at holde øje med dem efter de 45 minutter.Laves halv portion skal de have ca. 45-50 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.