Opskrift på de lækreste sprøde pommes frites - lavet i ovnen.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
6store bagekartofler
3spskeddike
3/4dlrapsolie
Krydderier, salt og peber
Sådan gør du
Rens kartfolerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
Skær kartoflerne ud i lige store pommes frites, ikke for store, men almindelig pommes størrelse.
Skyld dem i rigeligt koldt vand til vandet bliver klart, - og læg dem derefter i en stor skål med koldt vand og tilsæt eddike. Lad dem trække i minimum 1/2 time, men gerne længe.
Fordel kartoflerne på et rent viskestykke og dup dem tørre, - det er vigtigt de bliver helt tørre.
Rør olien sammen med ønskede krydderier. Jeg brugte hvidløgspulver (en lille tsk ca), masser af frisk timian, salt og peber.
Vend kartoflerne sammen med olieblandingen i en ren skål, - sørg for at alle kartofler bliver vendt godt med olien.
Fordel friterne på 2 bageplader med bagepapir, - sørg for at de ligger med godt mellemrum og ikke ovenpå hinanden.
Bag dem i en forvarmet ovn, ved 190 grader, varmluft, i ca. 45-55 minutter, - byt rundt på bagepladerne en enkelt gang undervejs. Bemærk at ovne varmer forskelligt, - så det er vigtigt at holde øje med dem efter de 45 minutter.Laves halv portion skal de have ca. 45-50 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.