Sprøde grøntsagsfrikadeller - Opskrift på sprøde grøntsagsfrikadeller

Sprøde grøntsagsfrikadeller

Sprøde grøntsagsfrikadeller - Opskrift på sprøde grøntsagsfrikadeller
Sprøde grøntsagsfrikadeller
Opskrift på sprøde grøntsagsfrikadeller
5 fra 2 stemmer

Lækre sprøde grøntsagsfrikadeller lavet med stokkene fra broccoli (eller blomkål), gulerødder og majs. Tilsat hvidløg, persille og parmesan, – milde og lækre i smagen. De kan nemt spices op med krydderier alt efter hvad de skal serveres til, – chili, spidskommen, koriander eller ligende.
Du kan også variere grøntsagerne, – skift en broccolistok ud med 1/2 squash, persille rod, pastinak eller lignende.
De her grøntsagsfrikadeller er super nemme at lave, og så kan de både serveres som tilbehør til aftensmaden, som en frokost snack eller sammen med en god grov salat.
Jeg serverer gerne grøntsagsfrikadellerne med en god dip, – ranch dressing – klik her, tatarsauce – klik her eller lignende.

Sprøde grøntsagsfrikadeller - Opskrift på sprøde grøntsagsfrikadeller

Sprøde grøntsagsfrikadeller

Opskrift på sprøde grøntsagsfrikadeller
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 broccoli eller blomkålsstokke*, groftrevet
  • 2 store gulerødder, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 lille dåse majs, drænet for væde
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1/2 dl sesam
  • 1/2 dl rasp
  • 1-2 æg
  • Salt og peber
  • Rapsolie

Sådan gør du

  • Bland grøntsagerne i en stor skål,- broccoli/blomkål, gulerødder, hvidløg, majs, og persille.
    *Du kan lave et mix af blomkål/broccolistokke, og du kan også skifte den ene broccoli/blomkålsstok ud med f.eks. 1/2 squash eller lignende.
  • Tilsæt parmesan, sesam, raps og et æg, krydr med salt og peber, – og rør det godt sammen.
    Lad farsen stå et øjeblik, til den har samlet sig. Rør i farten og tilsæt evt. et æg (eller 1/2) mere, hvis farsen er for tør. Farten skal være blød og let klistret.
  • Varm en god sjat olie op på en pande, og form nu farsen til flade frikadeller.
    Jeg tager en godt spiseskefuld fars op i hånden, og bruger skeen til at forme den med og trykke den let flad.
  • Steg grøntsagsfrikadellerne ved god høj varme til de er gyldne på begge sider Vend dem først, når den ene side har fået en god stege skorpe.
  • Læg grøntsagsfrikadellerne til side på et stykke bagepapir eller lignende, – de bliver sprøde når de har ligget et øjeblik.
  • Server med en god dip, – tatarsauce, ranch dressing eller lignende.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse