Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Spinatrisotto

Spinarisotto
Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Lækker cremet risotto spækket med gode mængder spinat og parmesan.
Vi elsker risotto herhjemme, og elsker at lave nye opskrifter som vi kan dele med jer. Denne har vi lavet en del gange og man bliver virkelig aldrig træt af den, den smager fantastisk godt.

Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Spinarisotto

Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risottoris

  • 2

    løg, finthakkede

  • 4 fed

    hvidløg, finthakkede

  • 400 g

    frisk spinat

  • 150 g

    parmesan

  • 6 dl

    grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    hvidvin

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 spsk

    smør

  • Salt og peber

  • Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
  • Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, ca. 20 min., - sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
  • Rør til sidste parmesan og derefter spinat massen i, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
  • Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.

Noter

Skåle fra Würtz

Kommentarer

  1. Bettina Roed

    Hvilken slags hvidvin bruger I?

    • Hej Bettina
      Vi bruger altid en tør hvidvin, det komplimenterer den fede parmesan rigtig godt:) En god tør Chardonnay, så er der også til et glas under madlavningen;-)
      Mange hilsner
      Dianna

  2. Rikke Thorhauge

    Tak for en lækker opskrift. Smagte forrygende.
    Kan man gemme resten?
    Mvh
    Rikke

    • Hej Rikke

      Kan se min besked ikke kom korrekt op, – så beklager det sene svar.
      Dejligt du kunne lige risottoen, – tusind tak for din besked 🙂
      resterne kan sagtens gemme, bare du sørger for at varme dem godt op igen 🙂
      Du kan også med fordel bruge resterne til lækre sprøde risottokugler, smager vidunderligt.

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*