Lækker cremet risotto spækket med gode mængder spinat og parmesan.
Vi elsker risotto herhjemme, og elsker at lave nye opskrifter som vi kan dele med jer. Denne har vi lavet en del gange og man bliver virkelig aldrig træt af den, den smager fantastisk godt.
Spinarisotto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
risottoris
- 2
løg, finthakkede
- 4 fed
hvidløg, finthakkede
- 400 g
frisk spinat
- 150 g
parmesan
- 6 dl
grøntsagsbouillon
- 4 dl
hvidvin
- 1/2 dl
olivenolie
- 1 spsk
smør
-
Salt og peber
-
Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
- Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
- Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, ca. 20 min., - sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
- Rør til sidste parmesan og derefter spinat massen i, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
- Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.
Hvilken slags hvidvin bruger I?
Hej Bettina
Vi bruger altid en tør hvidvin, det komplimenterer den fede parmesan rigtig godt:) En god tør Chardonnay, så er der også til et glas under madlavningen;-)
Mange hilsner
Dianna
Tak for en lækker opskrift. Smagte forrygende.
Kan man gemme resten?
Mvh
Rikke
Hej Rikke
Kan se min besked ikke kom korrekt op, – så beklager det sene svar.
Dejligt du kunne lige risottoen, – tusind tak for din besked 🙂
resterne kan sagtens gemme, bare du sørger for at varme dem godt op igen 🙂
Du kan også med fordel bruge resterne til lækre sprøde risottokugler, smager vidunderligt.
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Så nem og hyggelig at lave. Smagte fantastisk. Jeg brugte den som tilbehør til grillet kød. Lavede til 2 personer , der var rigeligt til 3.
Hej Camilla
Ihhh hvor dejligt at høre altså – tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna