Opskrift på cremet spinatrisotto

Spinatrisotto

Lækker cremet risotto spækket med gode mængder spinat og parmesan.
Vi elsker risotto herhjemme, og elsker at lave nye opskrifter som vi kan dele med jer. Denne har vi lavet en del gange og man bliver virkelig aldrig træt af den, den smager fantastisk godt.

Spinarisotto

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.

Ingredienser

  • 400 g risottoris
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 400 g frisk spinat
  • 150 g parmesan
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 4 dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • Olivenolie
  • Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.

2

Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.

3

Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.

4

Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, sådan fortrækker vi dem i hvert fald.

5

Rør til sidste parmesan i og derefter spinat massen, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.

6

Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.

Noter

Skåle fra Würtz

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.