Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Spinatrisotto

Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat
Spinarisotto
Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
4.63 fra 8 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Lækker cremet risotto spækket med gode mængder spinat og parmesan.
Vi elsker risotto herhjemme, og elsker at lave nye opskrifter som vi kan dele med jer. Denne har vi lavet en del gange og man bliver virkelig aldrig træt af den, den smager fantastisk godt.

Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Spinarisotto

Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 8 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Risotto
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 spsk

    smør

  • 400 g

    frisk spinat

  • 400 g

    risottoris

  • 2

    løg, finthakkede

  • 4 fed

    hvidløg, finthakkede

  • 150 g

    parmesan

  • 6 dl

    grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    hvidvin

  • Olivenolie
  • Salt og peber

  • Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
  • Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, ca. 20 min., – sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
  • Rør til sidste parmesan og derefter spinat massen i, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
  • Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.

Noter

Skåle fra Würtz

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Bettina Roed

    Hvilken slags hvidvin bruger I?

    • Hej Bettina
      Vi bruger altid en tør hvidvin, det komplimenterer den fede parmesan rigtig godt:) En god tør Chardonnay, så er der også til et glas under madlavningen;-)
      Mange hilsner
      Dianna

  2. Rikke Thorhauge

    Tak for en lækker opskrift. Smagte forrygende.
    Kan man gemme resten?
    Mvh
    Rikke

    • Hej Rikke

      Kan se min besked ikke kom korrekt op, – så beklager det sene svar.
      Dejligt du kunne lige risottoen, – tusind tak for din besked 🙂
      resterne kan sagtens gemme, bare du sørger for at varme dem godt op igen 🙂
      Du kan også med fordel bruge resterne til lækre sprøde risottokugler, smager vidunderligt.

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Camilla

    5 stars
    Så nem og hyggelig at lave. Smagte fantastisk. Jeg brugte den som tilbehør til grillet kød. Lavede til 2 personer , der var rigeligt til 3.

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)