Smørristet franskbrød med sennepsmayo, serrano og ost
Opskrift på lækre små hapser med sprøde brødskiver toppet med sennepsmayo, serrano, vesterhavsost og syltede rødløg. Perfekt som appetizer eller en lille forret.

Lækre sprøde brødskiver toppet med sennepsmayo, serrano, vesterhavsost og syltede rødløg.
En super nem og farverig lille hapser, – perfekt som stående appetizer eller en lille let forret.
Du kan nemt lave en sennepsmayo, – følg linket her, eller du kan købe en dijonnaise – begge dele fungerer fantastisk.
Serrano hapser fungerer fantastisk som en let snack til f.eks. nytårsaften, når du får gæster på besøg eller til et glas vin i haven.

Smørristet franskbrød med sennepsmayo, serrano og ost
Opskrift på lækre små hapser med sprøde brødskiver toppet med sennepsmayo, serrano, vesterhavsost og syltede rødløg. Perfekt som appetizer eller en lille forret.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 skiver god toastbrød – evt. 12 hvis skiverne er små
- 6 skiver serrano
- 1/2 vesterhavsost – ca. 100-150 g.
- 1 dl dijonnaise – evt. hjemmelavet sennepsmayo
- Syltede rødløg
- Bredbladet persille eller ruccola til bunden
- Frisk blød timian til toppen
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Udstik 12 cirkler af brødskiverne, på ca. 7 cm i diameter.
- Smelt en smule smør på en pande ved middel varme, og steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile på lidt køkkenrulle.
- Skær osten i skiver, – de skal være et par millimeter tykke.
- Halver stykkerne af serranoskinke, så du ender med 12 halve stykker.
- Smør brødskiverne med en god klat sennepsmayo, og top disse med et par kvist ruccola eller bredbladet persille.
- Læg skiver af vesterhavsost ovenpå, krøl parmaskinken og læg den på osten.
- Slut af med syltede rødløg og samt små kviste blød timian.

