Lækre sprøde brødskiver toppet med sennepsmayo, serrano, vesterhavsost og syltede rødløg.
En super nem og farverig lille hapser, – perfekt som stående appetizer eller en lille let forret.
Du kan nemt lave en sennepsmayo, – følg linket her, eller du kan købe en dijonnaise – begge dele fungerer fantastisk.
Serrano hapser fungerer fantastisk som en let snack til f.eks. nytårsaften, når du får gæster på besøg eller til et glas vin i haven.
Smørristet franskbrød med sennepsmayo, serrano og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 skiver god toastbrød – evt. 12 hvis skiverne er små
- 6 skiver serrano
- 1/2 vesterhavsost – ca. 100-150 g.
- 1 dl dijonnaise – evt. hjemmelavet sennepsmayo
- Syltede rødløg
- Bredbladet persille eller ruccola til bunden
- Frisk blød timian til toppen
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Udstik 12 cirkler af brødskiverne, på ca. 7 cm i diameter.
- Smelt en smule smør på en pande ved middel varme, og steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile på lidt køkkenrulle.
- Skær osten i skiver, – de skal være et par millimeter tykke.
- Halver stykkerne af serranoskinke, så du ender med 12 halve stykker.
- Smør brødskiverne med en god klat sennepsmayo, og top disse med et par kvist ruccola eller bredbladet persille.
- Læg skiver af vesterhavsost ovenpå, krøl parmaskinken og læg den på osten.
- Slut af med syltede rødløg og samt små kviste blød timian.