Nem og lækker forret der der smager fantastisk og som kan laves på ingen tid.
Jeg blev inspireret til denne skønne forret da vi spiste på Fanø Krogaard denne sommer. Serveringen var en del af deres menu, og blev delt mellem 2 personer.
Normalt er jeg slet ikke til rygeost/røgeost, men når den bliver blandet op med bl.a. creme fraiche og tilsmagt med citron mister den sin meget røgede smag, og den bliver mild og rund i smagen.
Server gerne retten med et lækker hjemmebagt brød, – franskbrød eller flute, det foretrækker jeg i hvert fald når jeg spiser røget laks.
Fanø laks med rygeost creme og syltede sennepsfrø
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 100 g
Røget Fanø laks
Rygeost creme
- 1 spsk
rygeost/røgeost
- 2 spsk
creme fraiche 18% eller 38%
- 1 tsk
friskpresset citronsaft, smag til
-
Salt og peber
Syltede sennepsfrø
- 60 g
sennepsfrø
- 1 1/2 dl
klar eddike
- 1/2 tsk
salt
- 2 spsk
sukker
Sådan gør du
Syltede sennepsfrø
- Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
- Skru ned på middelvarme og lad simre ved smag varme i 10 min.
- Hæld sennepsfrø og lage på glas og lad dem køle helt af før de bruges.
Laks og rygeost creme
- Bland creme fraiche med rygeost og tilsæt citronsaft.
- Smag til med salt og peber, og giv den evt. en smule mere citron hvis du ønsker mere syre.
- Skær derefter laksen ud i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse.
- Anret laksen i skiver på en tallerken sammen med rygeost creme og syltede sennepsfrø, og server evt. med friskbagt brød.