Fanø laks - Opskrift på forret med fanø laks og rygeost

Røget Fanø laks med rygeost creme og syltede sennepsfrø

Fanø laks med rygeost creme og syltede sennepsfrø
Opskrift på nem og lækker lille forret/appetizer med røget Fanø laks og rygeost creme.
Fanø laks - Opskrift på forret med fanø laks og rygeost

Nem og lækker forret der der smager fantastisk og som kan laves på ingen tid.
Jeg blev inspireret til denne skønne forret da vi spiste på Fanø Krogaard denne sommer. Serveringen var en del af deres menu, og blev delt mellem 2 personer.
Normalt er jeg slet ikke til rygeost/røgeost, men når den bliver blandet op med bl.a. creme fraiche og tilsmagt med citron mister den sin meget røgede smag, og den bliver mild og rund i smagen.
Server gerne retten med et lækker hjemmebagt brød, – franskbrød eller flute, det foretrækker jeg i hvert fald når jeg spiser røget laks.

Fanø laks - Opskrift på forret med fanø laks og rygeost

Fanø laks med rygeost creme og syltede sennepsfrø

Opskrift på nem og lækker lille forret/appetizer med røget Fanø laks og rygeost creme.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal2 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 100 g

    Røget Fanø laks

Rygeost creme

  • 1 spsk

    rygeost/røgeost

  • 2 spsk

    creme fraiche 18% eller 38%

  • 1 tsk

    friskpresset citronsaft, smag til

  • Salt og peber

Syltede sennepsfrø

  • 60 g

    sennepsfrø

  • 1 1/2 dl

    klar eddike

  • 1/2 tsk

    salt

  • 2 spsk

    sukker

Sådan gør du

Syltede sennepsfrø

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
  • Skru ned på middelvarme og lad simre ved smag varme i 10 min.
  • Hæld sennepsfrø og lage på glas og lad dem køle helt af før de bruges.

Laks og rygeost creme

  • Bland creme fraiche med rygeost og tilsæt citronsaft.
  • Smag til med salt og peber, og giv den evt. en smule mere citron hvis du ønsker mere syre.
  • Skær derefter laksen ud i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse.
  • Anret laksen i skiver på en tallerken sammen med rygeost creme og syltede sennepsfrø, og server evt. med friskbagt brød.
Fanø laks - Opskrift på forret med fanø laks og rygeost
Fanø laks – Opskrift på forret med fanø laks og rygeost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)