Rødbedetatar med peberrodscreme – Nem vegetarisk forret

Rødbedetatar med peberrodscreme

Rødbedetatar med peberrodscreme
Opskrift på den lækreste rørte rødbedetatar serveret med peberrodscreme og rodfrugtchips.
Opskriften er i forretstørrelse.
Rødbedetatar med peberrodscreme – Nem vegetarisk forret

Rødbedetatar med peberrodscreme er en smuk og smagfuld forret, der imponerer både i udseende og smag.
De fine tern af kogt rødbede marineres med whole grain sennep, citron og olivenolie, hvilket giver en perfekt balance mellem sødme, syre og skarphed.
Toppet med en cremet peberrodscreme, sprøde rodfrugtchips og masser af frisk karse bliver denne ret en uimodståelig start på middagen.

Det bedste af det hele? Når rødbederne først er kogt, kan denne lækre forret laves på ingen tid.
Hvis du vil gøre det endnu nemmere, kan du faktisk købe forkogte rødbeder, som fås i flere supermarkeder – jeg har set dem i bl.a. Meny og Føtex. De ligger ofte i vakuumpakninger sammen med andre grøntsager og er en genial genvej til en hurtig og smagfuld ret.
På den måde kan du servere en elegant og smagsintens forret med minimal indsats – perfekt til både gæstemiddage og hyggelige hverdage.

Rødbedetatar med peberrodscreme – Nem vegetarisk forret

Rødbedetatar med peberrodscreme

Opskrift på den lækreste rørte rødbedetatar serveret med peberrodscreme og rodfrugtchips.
Opskriften er i forretstørrelse.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Tatar, Vegetar, Vegetarisk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Rødbedetatar

  • 600 g rødbeder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 3-4 tsk whole grain sennep
  • Salt og friskkværnet peber

Peberrodscreme

  • 150 g creme fraiche 38%
  • 2 spsk frisk peberrod, fintrevet
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

  • Rodfrugt chips
  • Karse

Instructions

  • Skrub rødbederne fri for jord, og kog dem i en times tid eller til de er møre – det afhænger af størrelsen.
    *Imens rødbederne koger laver du peberrodscremen klar og opbevarer den på køl i en sprøjtepose.
  • Skyl rødbederne i rigeligt koldt vand, skær enderne af og fjern skrællen. Det kan anbefales at bruge handsker.
  • Skær rødbederne i små tern og vend dem med olivenolie, citronsaft og sennep – og krydr med salt og friskkværnet peber.

Peberrodscreme

  • Hæld alle ingredienserne i en skål og piske cremen godt sammen med en håndmixer til den tykner og får en lækker luftig konsistens. 
    Brug et frisk stykke peberrod som du selv river, det giver det bedste resultat.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. mere peberrod.

Servering

  • Fordel rødbedetataren på 6 tallerkener og placer 5-6 dutter af peberrodscremen på toppen.
  • Top med lidt fintrevet peberrod, rodfrugt chips og masser af karse, og slut af med lidt friskkværnet peber inden servering.

Linkede opskrifter

  1. Gry Wallin

    5 stars
    Super dejlig forret, nem at lave og meget smuk med den dybrøde farve. Et godt grydebrød og.ekstra saltet smør passer godt til.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)