Opskrift på den lækreste rørte rødbedetatar serveret med peberrodscreme og rodfrugtchips.Opskriften er i forretstørrelse.
Ret Forret
Køkken Dansk
Nøgleord Tatar, Vegetar, Vegetarisk
Samlet tid 1 timetime
Servings 6personer
Calories 141kcal
Ingredienser
Rødbedetatar
600grødbeder
3spskolivenolie
2-3spskcitronsaft
3-4tskwhole grain sennep
Salt og friskkværnet peber
Peberrodscreme
150gcreme fraiche 38%
2spskfrisk peberrod, fintrevet
1-2tskcitronsaft
1tskdijonsennep
1/2tsksukker
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Rodfrugt chips
Karse
Sådan gør du
Skrub rødbederne fri for jord, og kog dem i en times tid eller til de er møre - det afhænger af størrelsen.*Imens rødbederne koger laver du peberrodscremen klar og opbevarer den på køl i en sprøjtepose.
Skyl rødbederne i rigeligt koldt vand, skær enderne af og fjern skrællen. Det kan anbefales at bruge handsker.
Skær rødbederne i små tern og vend dem med olivenolie, citronsaft og sennep - og krydr med salt og friskkværnet peber.
Peberrodscreme
Hæld alle ingredienserne i en skål og piske cremen godt sammen med en håndmixer til den tykner og får en lækker luftig konsistens. Brug et frisk stykke peberrod som du selv river, det giver det bedste resultat.
Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. mere peberrod.
Servering
Fordel rødbedetataren på 6 tallerkener og placer 5-6 dutter af peberrodscremen på toppen.
Top med lidt fintrevet peberrod, rodfrugt chips og masser af karse, og slut af med lidt friskkværnet peber inden servering.