Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Ristaffel

Ristaffel
Opskrift på skøn ristaffel med kylling i karry og farverig topping
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Lækker ristaffel serveret med kylling i karry samt en masse friske toppings.
Det her elsker vi bare herhjemme, det er et rigtig hyggemåltid for hele familien og så smager det bare mega godt.
Server med en masse forskellige toppings, alt efter hvad familien foretrækker, – der kan næsten ikke blive for mange slags:-)
Mine er blot et forslag, – vælg hvad I synes bedst om.

Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Ristaffel

Opskrift på skøn ristaffel med kylling i karry og farverig topping
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • 2

    store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

  • 8

    peberkorn

  • Salt

  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

Saucen

  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 tsk

    karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 60 g

    smør

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • Salt og peber

  • Ris

Topping

  • Ananas

  • Æble

  • Banan

  • Forårsløg

  • Persille

  • Rosiner

  • Kokosflager

  • Peanuts

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
  • Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  • Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
  • Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
  • Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
  • Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
  • Kog risene som anvist på pakken, og hak og snit imens de forskellige toppings og hæld dem i små skåle.
  • Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe deres portion.
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*