Lækker ristaffel serveret med kylling i karry samt en masse friske og sprøde toppings.
Det her elsker vi bare herhjemme, det er et rigtig hyggemåltid for hele familien og så smager det bare mega godt.
Server din ristaffel med en masse forskellige toppings, alt efter hvad familien foretrækker, – der kan næsten ikke blive for mange slags:-)
Mine er blot et forslag, – vælg hvad I synes bedst om.
Jeg har lavet denne ristaffel med kylling i karry, kogt på en hel kylling. Du får den lækreste bouillon og en skøn og saftig kylling.
Er du også vild med ristaffel og hyggemad, – så skal du prøve denne opskrift.

Ristaffel
Ingredienser
Kyllingen
- 1
god stor kylling
- 2
store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker
- 8
peberkorn
-
Salt
-
Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende
Saucen
-
Gulerødderne der har kogt med kyllingen
- 1
løg, finthakket
- 2 tsk
karry
- 2 tsk
thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 3 spsk
hvedemel
- 60 g
smør
- 7 dl
kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
-
Salt og peber
-
Ris
Topping
-
Ananas
-
Æble
-
Banan
-
Forårsløg
-
Persille
-
Rosiner
-
Kokosflager
-
Peanuts
Sådan gør du
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
- Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.
Kylling i karry
- Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
- Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
- Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
- Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
- Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
- Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
- Kog risene som anvist på pakken, og hak og snit imens de forskellige toppings og hæld dem i små skåle.
- Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe deres portion.


