Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Ristaffel

Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel
Opskrift på skøn ristaffel med kylling i karry og farverig topping
4.55 fra 31 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Lækker ristaffel serveret med kylling i karry samt en masse friske og sprøde toppings.
Det her elsker vi bare herhjemme, det er et rigtig hyggemåltid for hele familien og så smager det bare mega godt.
Server din ristaffel med en masse forskellige toppings, alt efter hvad familien foretrækker, – der kan næsten ikke blive for mange slags:-)
Mine er blot et forslag, – vælg hvad I synes bedst om.
Jeg har lavet denne ristaffel med kylling i karry, kogt på en hel kylling. Du får den lækreste bouillon og en skøn og saftig kylling.
Er du også vild med ristaffel og hyggemad, – så skal du prøve denne opskrift.

Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Ristaffel

Opskrift på skøn ristaffel med kylling i karry og farverig topping
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.55 fra 31 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Familiemad, Karryretter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • 2

    store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

  • 2 kyllingebouillon terninger
  • 8

    peberkorn

  • Salt

  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, – forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

Saucen

  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen

  • 60 g

    smør

  • 1

    løg, finthakket

  • 4 tsk

    karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

  • 2 dl mælk – gerne sødmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Ris
  • Ananas

  • Æble

  • Banan

  • Forårsløg

  • Persille

  • Rosiner

  • Kokosflager

  • Peanuts

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er næsten dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn, bouillon terninger og salt, og bring gryden i kog. 
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 minutter. Skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække i vandet i 15-20 minutter. Tag den derefter op, og pil kødet fra når den er let afkølet. Kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens, evt. med benene. 
    Skær kyllingen i mundrette bidder.
  • Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og svits det et par minutter.Hæld melet over og pisk det godt ind i smørret, og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk, lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 minutters tid. og pisk grundigt så den ikke brænder på.
  • Lad saucen simre i 15 minutter ved middel varme – rør jævnligt.
  • Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe deres portion.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry
Ristaffel – Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Kommentarer

  1. Hvis du bruger almindelig karry i stedet for Thai karry, har du så 4 tsk. i?

  2. Tommy Hansson

    Ris Taffel er En skøn ret …
    At samle familie og venner omkring..
    Jeg har lavet denne ret igennem mit lange liv. Jeg mener jeg begyndte allerede i 70,erne med at lave det.
    Og altid med stor succes ❤️❤️ Hilsen Bryggeren Tommy.

    • Hej Tommy

      Du har helt ret, det er nemlig bare en skøn ret, som jeg aldrig tror går af mode.
      Måske ikke den ret der bliver serveret oftest, men en ret med så mange dejlige minder – og så smager det jo bare helt vidunderligt.

      Tak for din besked – og rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

    • Hejsa..
      Hvis man ikke har thaikrydderi har du så 8 tsk karry i??
      Skal lave din ret på lørdag når vi får gæster og vi gerne servere noget ordentligt

  3. Lilly madsen

    Jeg mener jeg brugte skinkekød til risret

Skriv et svar til Mette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)