Risalamande - Opskrift på julens bedste risalamande

Risalamande

Risalamande
Opskrift på klassisk risalamande.
Risalamande - Opskrift på julens bedste risalamande

Klassisk juledessert, – risalamande med en skøn smag af vanilje, fløde og mandler.
Mange frygter når risalamanden skal laves, – og det er altså lidt ærgerligt, for det er altså ganske nemt.
Kog evt. risengrøden dagen i forvejen og rør den med flødeskum og mandler juleaften, – resultatet er en lækker cremet risalamande med en fin smag af vanilje.
Jeg topper gerne risalamanden med ristede mandelflager. De kan nemt laves ud en portion smuttede mandler der halveret og hakkes og så en tur på en tør pande.

Risalamande - Opskrift på julens bedste risalamande

Risalamande

Opskrift på klassisk risalamande.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 140 g

    grød ris

  • 1 l

    sødmælk

  • 50 g

    sukker

  • 1

    vaniljestang

  • 1 nip

    salt

  • 3 1/2 dl

    piskefløde

  • 80 g

    mandler

Sådan gør du

  • Halver vaniljestangen og skrab kornene ud af denne, - mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  • Hæld ris, sødmælk, sukker, vanilje og vaniljestangen i en gryde, - giv det en nip salt og varm det op.
  • Lad risengrøden simre ved svag til middel varme i ca. 30-35 min., - rør jævnligt så ikke grøden brænder på. Smag om risene er møre, fisk vaniljestangen op, og sæt derefter grøden på køl. Vær opmærksom på at grøden vil være meget flydende, - den sætter sig når den bliver kold, - så kog endelig ikke grøden yderligere når risene først er møre. Lad den evt. stå på køl natten over.
  • Overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem trække 10 min. Hæld vandet fra og smut mandlerne, - lad det tørre let på et viskestykke.
  • Pisk fløden til flødeskum, - undlad at overpiske, den skal kun lige akkurat stivne.
  • Hak mandlerne groft, - husk at gemme et par hele mandler.
  • Vend først mandlerne i risengrøden, og vend derefter flødeskummen i lidt ad gangen. Gør det forsigtigt så ikke du slår luften ud af flødeskummen.
  • Opbevar risalamanden på køl til den skal serveres, - og server med lun kirsebærsauce.
Risalamande - Opskrift på julens bedste risalamande
Risalamande – Opskrift på julens bedste risalamande

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*