
Klassisk risalamande, – julens bedste risalamande. En skøn risdessert med vanilje, fløde og mandler.
Ingen juleaften uden risalamande med kirsebærsauce, – et absolut must på julebordet, og gerne flere gange igennem julemåneden.
Mange frygter når risalamanden skal laves, – og det er altså lidt ærgerligt, for det er faktisk en ganske enkelt dessert.
Risalamande består i alt sin enkelthed af risengrød kogte med vanilje, flødeskum og hakkede mandler.
Den serveres kold og med lun kirsebærsauce til, – enkelt og simpelthen så lækkert.
Og i risalamanden gemmes naturligvis en hel mandel, – og den heldige der får mandlen i sin portion, får mandelgaven.
Kog evt. risengrøden dagen i forvejen og rør den sammen flødeskum og mandler på dagen hvor den skal serveres.
Jeg topper også gerne min risalamanden med ristede mandelflager, – det smager så dejligt.
Jeg håber du vil prøve min opskrift på risalamande, – du finder den herunder.

Risalamande
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Risengrød
- 200 g
grød ris
- 2 1/2 dl vand
- 1 l
sødmælk
- 50 g
sukker
- 1
vaniljestang
- Evt. et nip salt
Risalamande
- 4 dl
piskefløde
- 80 g mandler, smuttede
- Den afkølede risengrød
Til servering
- Lun kirsebærsauce
- Evt. ristede mandelflager
Sådan gør du
Risengrød
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud af denne, – mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde ved middel varme, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, – eller til vandet næsten er kogt ind.
- Tilsæt sødmælk, sukker, vanilje og vaniljestangen, og bring grøden i kog, under omrøring.Når risengrøden koger, skrues ned til lavt blus, og der lægges låg på gryden.Lad risengrøden stå ved svag varme, – herhjemme stå den på 2 ud af 9.
- Lad risengrøden små simre, under låg, i ca. 40 minutter – rør jævnligt i risengrøden undervejs.Står den ved helt lavt blus bør risengrøden ikke brænde på, – men rør alligevel omhyggeligt under tilberedning.
- De sidste 5 minutter af tilberedningstiden fjernes låget, og risengrøden tilberedes til risene er møre.
- Fisk vaniljestangen op, og smag evt. risengrøden til med et nip salt.Vær opmærksom på at grøden vil være let flydende når den er varm. Den sætter sig når den bliver kold, – så kog endelig ikke grøden yderligere, når risene først er møre. Stil risengrøden på køl, – lad den evt. stå på køl natten over.
Risalamande
- Overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem trække 10 min. Hæld vandet fra, smut mandlerne, og lad dem tørre på et viskestykke.
- Hak mandlerne groft, – husk at gemme et par hele mandler.
- Pisk fløden til en blød flødeskum.
- Vend flødeskum, risengrød og hakkede mandler sammen, – gør det evt. af et par omgange.Gør det forsigtigt, så ikke du slår luften ud af flødeskummen. Du kan med fordel vende flødeskummen i til sidst.
- Opbevar risalamanden på køl til den skal serveres, – og server med lun kirsebærsauce og top evt. med ristede mandelsplinter.

simple og god
uden filosifie smage 100porcent god
Tusind tak 🙂
jeg bruger samme opskrift, kun kommer jeg lidt mandelessens i, det højner mandelsmagen
Hej Birthe
Det er også en god klassisk risalamande 🙂
Fif med mandelessens er her med givet videre.
Kh Dianna