Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce – Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce - Overnight oats a la Risalamande
Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.
Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande

Nem og lækker køleskabsgrød a la risalamanden, – lavet med havregryn, chia, mandler og vanilje.
Overnight sats med kirsebærsauce, – det er næsten som at spise dessert til morgenmad 😉
Det tager ikke mere end 5 minutter at røre en portion overnight sats sammen, – på køl natten over, og så er der altid dejlig kold grød til morgenmad eller frokost.
Jeg har brugt en kirsebærsauce med amarena kirsebær til mine overnight sats med mandler, derfor har de en meget mørkere farve, – men brug det du foretrækker.

Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce – Overnight oats a la Risalamande

Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Jule opskrifter, Køleskabsgrød, Mad på farten, Nem frokost
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 40 g smuttede mandler, hakkede
  • 2 1/2 dl mælk, jeg bruger mandelmælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping

  • Kirsebærsauce
  • Mandelsplinter, ristet

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, sirup, mandler, yoghurt, salt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
  • Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Er den blevet for fast, kan du røre lidt mælk eller ekstra yoghurt i.
  • Top den med kirsebærsauce og ristede mandelsplinter.

Værd at vide om overnight oats

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.
    Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande
Overnight oats med mandler og vanilje – Overnight oats a la Risalamande

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)