Ribbensteg er en relativ billig spise, og den kan serveres på et utal af måder. Vi kan godt lige at få en frisk salat eller lignende til, da det opvejer det lidt fede stykke kød.
Prøv denne opskrift på ribbensteg serveret med en lækker syrlig spidskålssalat, – det bliver ikke meget nemmere.
Ribbensteg med syrlig spidskålssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Steg
- 1
ribbensteg, ca. 1,2 kg
-
Groft salt
- 4
laurbærblade
Sauce
- 3 dl
kalveboullion
- 40 g
smør
- 2 spsk
hvedemel
- 2 dl
piskefløde
- 1/2 spsk
ribsgele
-
Kulør
Salat
- 100 g
perlebyg, kogt som anvist på emballagen og skyllet i koldt vand
- 1/2
rødt spidskål
- 2 store håndfulde persille, hakket
- 1/2
økologisk citron, saften og fintrevet skal heraf
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk
honning
- 1 nip
sukker
-
Salt og peber
-
Ristede hasselnødder, saltede mandler eller lignende som topping
Sådan gør du
Steg
- Tjek at sværen på din ribbensteg er skåret godt igennem, - uden at ramme kødet.
- Gnid sværen med rigeligt salt, også mellem sværene, og stik de 4 laurbærblade ned mellem sværene.
- Fyld en bradepande med vand og placer en bagerist over.
- Læg stegen på bageristen og sørg for at stegen ligger lige. Ret den evt. op ved hjælp at staniol der er krøllet godt sammen.
- Sæt stegen i ovnen og tænd på 200 grader, og lad ribbenstegen stege til den har en kernetemperatur på mellem 67-70 grader, ca. 1 - 1 1/2 time. Hvis sværene ikke er blevet sprøde skrues op for grill, - hold øje med stegen da den hurtigt kan blive branket.
- Lad stegen hvile i 15-20 min inden den skæres ud.
Sauce
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Tilsæt kalveboullion og piskefløde og kog saucen op.
- Tilsæt ribsgele og kulør og smag saucen til med salt og peber.
Salat
- Snit spidskålen fint og bland den med hakket persille og den kolde perlebyg.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten inden servering og top med ristede nødder, kerner eller lignende.