Fantastisk lækker pulled beef med masser af smag og simpelthen det lækreste møre kød.
Jeg har rubbet denne pulled beef i en lækker hjemmelavet rub, og lagt den på køl natten over. Jeg har holdt den ret simpel, og stadig med masser af smag, så man efterfølgende også kan tilberede resterne med andre krydderier, f.eks. en mexicansk krydderi så kødet kan bruges i en gang mexicanske tacos.
Prøv også at servere denne lækre hjemmelavede barbecue sauce til, – det smager helt fantastisk.
Denne gang tilberedte vi vores pulled beef i vores Morsø Forno, men den kan selvfølgelig uden problemer tilberedes i ovnen.
Pulled beef
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,5 kg
tykkam
- 1 1/2 dl
vand
Rub
- 2 spsk
brun farin
- 2 spsk
paprika
- 2 tsk
løg pulver
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1 tsk
chipotle chilipulver
- 1 1/2 tsk
salt
-
Peber
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne til rubben, og rub stegen godt ind, - brug alt rubben.
- Pak kødet tæt i enten film eller en vakuumpose, og læg det på køl natten over, - den skal ligge i 8-12 timer.
- Tag en gryde, der kan tåle at gå i ovnen, og hæld vandet i denne. Læg stegen oven i, og sørg for at hælde alt krydderisaften med over stegen.
- Læg låg på, og lad nu stegen langtidsstege ved 120 grader i ca. 10 timer. Vi startede vores Forno op med masser af brænde, lod den brande godt ud, og holdt den derefter i gang med et par stykker brænde ad gange, - på den måde holdt den en temperatur på mellem 120-150 grader. Laves stegen i ovnen skal den blot stå på 120 grader.
- Lad stegen hvile i 15 min. inden den tages op af gryden (uden væden i bunden) og trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Pingback: Pulled beef pasta - Opskrift på cremet pasta med pulled beef
Hej det lyder lækkert.
Hvis man nu ikke har en gryde der kan gå i ovnen kan man så lave den i et fad?
Mvh Marianne
Hej Marianne
Det kan du tro du kan, – hæld ca. 1 1/2 dl vand i bunden af fadet (ikke over kødet så rubben skylles af”, læg stegen i fadet og dæk med staniol, – så er fremgangsmåden helt den samme
Mange hilsner
Dianna
Kan det gøres hurtigere end 10 timer? Eller hvad anbefaler du jeg kan gøre? Skal holde fødselsdagfrokost kl 13.00, og vil lave den i ovnen. Så betyder det den skal i ovnen natten over mens jeg sover?
Hej Laila
Det kan du sagten, – sæt den i ovnen ved 6-7 tiden om morgenen og lad den stå til 12.00 tiden, her tjekker du hvor mør den er ved at stikke en gaffel i, og skruer evt. op på 140 grader frem til gæsterne kommer, det skulle nok kunne gøre det
God fornøjelse med det, – den smager fantastisk
Mange hilsner
Dianna
Hej. Har lige sat det i ovnen til i aften. Hvad bruger du som tilbehør i burger?
Hej Lisbeth
Tusind tak for din besked 🙂
I en burger bruger jeg aller helst en god cole slaw, – har en skøn én på bloggen 🙂
Derudover kan det varmt anbefales at bruge syltede rødløg og en skive cheddar gør den bestemt heller ikke værre.
Alternativt kan den serveres med klassisk tilbehør som en almindelig burger, – men det andet passer virkelig godt til kødet 🙂
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hej skal den både i en stegepande og i en gryde og sætte låg på? Eller skal jeg putte stegen med låg i gryden uden posen?
Når du skriver “hæld vandet i denne” mener du marinaden ?
Hej Lina
Altså stegen skal marineres og trække på køl, – enten i en vakuumpose eller blot pakket i film.
Når stegen har trukket skal du pakke den ud af posen eller filmen, og læggen den i en gryde med 1 1/2 dl vand i bunden, og derefter putte låg og så i ovnen:)
Lad mig høre hvis du har yderligere spørgsmål 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Skal stegen direkte i vandet?
Ja den skal endelig ikke steges af først, – så brænder krydderiet.
Så direkte i gryden med lidt vand i bunden, låg på og så i ovnen og langtidssteges:)
Tusind tak for hurtig svar. Den skal nemlig i ovnen nu her men var i tvivl hvordan og hvorledes
Fortsæt en dejlig dag.
Velbekomme da og det lyder bare så lækkert:)
Håber I kan lide den:)
Rigtig god weekend:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan man bruge en stegeso til det? Lyder virkelig lækkert Hvad servere du til?
Hej Louise
Dejligt du synes om opskriften 🙂
Du kan sagtens bruge en stegeso, – den er perfekt til det 🙂
Jamen åpå første dagen serverer jeg det oftest i en burger, – men det er også perfekt til en gang små stegte kartofler og en god salat f.eks. 🙂
Resterne burger jeg på en gang nachos, i pitabrød, æggewraps eller en pastaret 🙂 Hvis du skriver pulled beef kommer der et par forslag frem 🙂
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Dianna
Vil den kunne tåle 11-12 timer ved 110 grader? 🙂
Skal nemlig lave en pulled pork også, der skal havde denne tid..
mvh Line
Hej Line
Ja sagtens da:)
God fornøjelse:)
Dbh Dianna
vi skal have det i dag med flødekartofler og coleslaw til håber familien sætter pris på det
Hej Tina
Åhh hvor dejligt, så håber jeg opskriften faldt i jeres smag:)
Kh Dianna
Tænker du, at man kan fryse kødet ned efter tilberedning i små portioner uden at det bliver kedeligt af det?
Hej Ditte
Det kan du sagtens gøre:)
Jeg fryser altid selv resterne, – og så luner jeg dem på panden eller på en bageplade i ovnen:) Lidt a la carnitas – så kødet får en smule sprødhed:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Ved du om man kan lave kødet dagen før og så opvarme det når det skal bruges? Og hvis du ved det, hvor længe skal det så have? Og kan jeg tilberede puller chicken sammen med? Skal bruge det til tacos til en polterabend, så er ikke hjemme til at lave det i løbet af dagen.
Mvh Anne
Hej Anna
Du kan sagtens lave det dagen før, og du kan faktisk også fryse det ned og tage det op når det skal bruges.
Ved opvarmning vil jeg anbefale at fordele det på en bageplade med bagepapir, – og give det ca. 30 minutter ved et par hundrede grader.
Pulled beef skal have længere tid end kyllingen når den tilberedes 🙂
Kh Dianna
Hejsa kan den laves i airfryer?? Og hvad med grader og tid kh. DORTE
Hej Dorte
Det tænker jeg sagtens du kan, men har ikke selv prøvet 🙂
Jeg vil umiddelbart gå med en højere temperatur og kortere tilberedning når den skal laves i Airfryer.
Jeg tænker 180-190 grader, og så ca. 1 1/2 time – men tjek stegen undervejs.
Airfryers varmer meget forskelligt, og det kommer også an på stegens størrelse.
Måske den skal have noget længere, måske en smule kortere.
Bliver den mørk, så er det ned for temperaturen, men det tror jeg nu ikke den gør ved den temperatur:)
Og så er det ellers bare at tjekke med en gaffel, hvornår kødet er mørt 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge kalve tykkam lige så vel som okse? 🙂
hej Kathrine
Det tænker jeg sagtens du kan:)
Kh Dianna
Hej – kan man lave det med oksestriploin?
Hejsa
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med – så det tør jeg ikke svare på 🙂
Kh Dianna
Nu forsøger jeg mig med en cort de buef, håber den bliver rigtig lækkert 😀
Hej Helena
Håber det blev godt 🙂
Kh Dianna