Lækker og enkelt pizza med en masse smag. Som altid har vi bagt vores pizzaer i vores Morsø Forno pizzaovn, – det giver både en fantastisk smag og en lækker sprød bund, og så er det virkelig bare det hyggeligste i verden.
Pizza med Fanø skinke
Opskrift på lækker pizza med Fanø skinke
Ingredienser
- 1 portion <a href="https://gourministeriet.dk/pizzadej-gundopskrift-paa-sprode-pizzabunde/
- ">pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 1 - 1 1/2 bøffelmozzarella, åbnet og drænet godt for væde
- 50 g parmesan, fintrevet
- 8 markchampignon, i skiver
- 12 skiver Fanø skinke
- Ruccola til toppen
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler.
Smør pizzabunden med tomatsauce.
Fordel loge mængder bøffel mozzarella på pizzabundende, og derefter champignon.
Tilføj friskrevet parmesan og friskkværnet peber.
Bag til pizzaerne er gyldne og sprøde. (i ovn, ca. 15 min ved 250 grader)
Fordel tynde skiver Fanø skinke på bundene sammen med frisk ruccola og server straks.
