Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta

Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce

Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce
Opskrift på nem og lækker pasta med kylling, i en skøn cremet og spicy tomatsauce.
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta

Fantastisk lækker pasta med kylling, – nem og hurtig at bikse sammen og fyldt med lækker smage.
Pastaen er lavet med masser af friske tomater, spinat, hvidløg og basilikum, hvidvin, parmesan og mascarpone, – nogle smage der arbejder rigtig godt sammen. Chilien giver et skønt modspil til den lækre cremede sauce, styrken bestemmer du selv, – tilsæt chilien med eller uden kerner. Har du ikke frisk chili kan du sagtens bruge tørrede chiliflager.

Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta

Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce

Opskrift på nem og lækker pasta med kylling, i en skøn cremet og spicy tomatsauce.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    pasta

  • 500 g

    kyllingefilet, skåret i skiver

  • 450 g

    friske tomater, gerne lækre cherrytomater, skåret i halve

  • 100 g

    frisk spinat

  • 1

    løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1/2-1 rød chili, uden kerner - finthakket (juster selv styrken) - kan erstattes af chiliflager
  • 10

    stilke frisk basilikum

  • 2

    dl hvidvin (kan erstattes af 2 dl grøntsagsbouillon)

  • 250 g

    mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)

  • 80 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    tørret basilikum

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber, og steg den af, - den skal ikke gennemsteges, - bare lige brunes hurtigt. Sæt kyllingen til side på en tallerken.
  • Svits løg, hvidløg og chili af i samme gryde.
  • Tilsæt de halverede tomater, tørret basilikum og bladene af 8 stilke basilikum og svits det af i ca. 15 min.
  • Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 10 min.
  • Tilsæt mascarpone, parmesan og kyllingestykkerne, og lad nu saucen små simre i 10-15 min., - kog i mellemtiden pastaen al dente.
  • Inden servering vendes spinat og de sidste basilikums blade i retten, - og der smages til med salt og peber.
  • Vend den drænede pasta i saucen og og lad den samle sig et par minutter inden servering, - stivelsen fra pastaen vil gøre at saucen sætter sig om pastaen, lækkert og cremet.
  • Server pastaen, - evt. toppet med mere frisk basilikum, chiliflager og frisk kværnet peber.
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce - Opskrift på nem pasta
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce – Opskrift på nem pasta

Kommentarer

  1. Hejsa
    Min datter på 14 der gerne vil være kok en dag elsker at lave mad og bruger især dine opskrifter . Lavede denne her til os igår , mums den er lækker og så mange lækre smage .

    Tak

    • Hej Pia

      Hvor er det bare dejligt at høre at din datter er vild med at lave mad, – skønt med børn og unge i køkkenet 🙂
      Og dejligt I kan lide opskrifterne, det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂

      Rigtig god weekend til jer.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hej Dianna!
    Jeg har for nyligt fundet dig på Instagram og lavede denne ret i går, som den første af dine retter. Nøj, hvor var den god! Kan bestemt anbefales!

    • Hej Anne

      Hvor er det bare dejligt du har fundet frem til min blog, og kan finde en masse inspiration.
      Og skønt at denne pasta fald i din smag, – vi er også vilde med den 🙂

      Lad mig endelig høre hvis du har nogle ønsker til nogle retter.

      Rigtig dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Charlotte

    5 stars
    Virkelig god pastaret, familien var også meget tilfredse. Lavede den uden parmesan da ikke alle er vilde med detselv den kræsne teenager sagde det var lækkert. Nu må jeg prøve flere af dine opskrifter billederne frister jo

    • Hej Charlotte

      Åhhh hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk altså.
      Tusind tusind tak for din besked og fordi du gav dig tid til at skrive, det betyder så meget 🙂

      Rigtig dejlig dag til dig og dine 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Helle Lund

    5 stars
    Så lækker en ret den skal helt sikkert laves igen, du er en stjerne

    • Hej Helle

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
      Tak fordi du gav dig tid til at skrive, og rigtig dejligt dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Vibeke Elletoft

    Smager fantastisk, har lavet den et par gange.
    Vil spørge kan den fryses?

    • Hej Vibeke

      Hvor dejligt at høre, – tak for din besked:)

      Altså jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men ved at pastaretter generelt godt kan fryses. Min eneste tanke er om mascarponen kan finde på at skille lidt? Fryser man mascarpone alene kan den nemlig godt skille, den kan piskes op igen, – men det kan man jo ikke gøre i en pastaret.
      Men tænker det måske er anderledes mår mascarponen varmes op, – så jeg ville prøve at gøre det:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*