Lækker cremet pasta med kylling, friske tomater og mascarpone, – nem og hurtig at bikse sammen og fyldt smage.
Pastaen er lavet med masser af friske tomater, spinat, hvidløg og basilikum, – hvidvin, parmesan og mascarpone, – nogle smage der arbejder rigtig godt sammen. Chilien giver et skønt modspil til den lækre cremede sauce, og styrken bestemmer du selv. tilsæt chilien med eller uden kerner, eller brug tørrede chiliflager.
Denne her lækre pastaret kan laves på godt 35 minutter, – og den smager intet mindre end fantastisk.
Pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta
- 500 g
kyllingefilet, skåret i skiver
- 450 g
friske tomater, gerne lækre cherrytomater, skåret i halve
- 100 g
frisk spinat
- 1
løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1/2-1 rød chili, uden kerner - finthakket (juster selv styrken) - kan erstattes af chiliflager
- 10
stilke frisk basilikum
- 2
dl hvidvin (kan erstattes af 2 dl grøntsagsbouillon)
- 250 g
mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)
- 80 g
parmesan, revet
- 1/2 tsk
tørret basilikum
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber, og steg den af, - den skal ikke gennemsteges, - bare lige brunes hurtigt. Sæt kyllingen til side på en tallerken.
- Svits løg, hvidløg og chili af i samme gryde.
- Tilsæt de halverede tomater, tørret basilikum og bladene af 8 stilke basilikum og svits det af i ca. 10 min.
- Hæld hvidvinen over, og lad den kog ind et øjeblik.
- Tilsæt mascarpone, parmesan og kyllingestykkerne, og lad nu saucen små simre i 10-15 min., - kog i mellemtiden pastaen al dente.
- Inden servering vendes spinat og de sidste basilikums blade i retten, - og der smages til med salt og peber.
- Vend den drænede pasta i saucen og og lad den samle sig et par minutter inden servering, - stivelsen fra pastaen vil gøre at saucen sætter sig om pastaen, lækkert og cremet.* Tilsæt evt. pastavand hvis den ønskes mere cremet.
- Server pastaen, - evt. toppet med mere frisk basilikum, chiliflager og frisk kværnet peber.
Hejsa
Min datter på 14 der gerne vil være kok en dag elsker at lave mad og bruger især dine opskrifter . Lavede denne her til os igår , mums den er lækker og så mange lækre smage .
Tak
Hej Pia
Hvor er det bare dejligt at høre at din datter er vild med at lave mad, – skønt med børn og unge i køkkenet 🙂
Og dejligt I kan lide opskrifterne, det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig god weekend til jer.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna!
Jeg har for nyligt fundet dig på Instagram og lavede denne ret i går, som den første af dine retter. Nøj, hvor var den god! Kan bestemt anbefales!
Hej Anne
Hvor er det bare dejligt du har fundet frem til min blog, og kan finde en masse inspiration.
Og skønt at denne pasta fald i din smag, – vi er også vilde med den 🙂
Lad mig endelig høre hvis du har nogle ønsker til nogle retter.
Rigtig dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Virkelig god pastaret, familien var også meget tilfredse. Lavede den uden parmesan da ikke alle er vilde med detselv den kræsne teenager sagde det var lækkert. Nu må jeg prøve flere af dine opskrifter billederne frister jo
Hej Charlotte
Åhhh hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk altså.
Tusind tusind tak for din besked og fordi du gav dig tid til at skrive, det betyder så meget 🙂
Rigtig dejlig dag til dig og dine 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Så lækker en ret den skal helt sikkert laves igen, du er en stjerne
Hej Helle
Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Tak fordi du gav dig tid til at skrive, og rigtig dejligt dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Smager fantastisk, har lavet den et par gange.
Vil spørge kan den fryses?
Hej Vibeke
Hvor dejligt at høre, – tak for din besked:)
Altså jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men ved at pastaretter generelt godt kan fryses. Min eneste tanke er om mascarponen kan finde på at skille lidt? Fryser man mascarpone alene kan den nemlig godt skille, den kan piskes op igen, – men det kan man jo ikke gøre i en pastaret.
Men tænker det måske er anderledes mår mascarponen varmes op, – så jeg ville prøve at gøre det:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg prøvede at lave denne pastaret for nyligt og jeg er på ingen måde vant til at lave mad, men det gik helt uden problemer, med den fine beskrivelse af opskriften.
Pastaretten var et kæmpe hit hos resten af familien, så tusind tak for en masse lækre opskrifter, der giver motivation for at komme mere i køkkenet
Hej Jesper
Ej hvor er det bare fantastisk at høre, – det er jeg virkelig glad for 🙂
Tusind tak for din flotte anmeldelse 🙂
Dbh Dianna
Virkelig lækkert
Tusind tak Jette, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Vil det være malplaceret at spise en eller anden form for salat til denne ret (hvilken?) eller vil det være helt malplaceret?
Hej Hanne
Nej absolut ikke 🙂
Jeg ville servere en helt klassisk grøn salat til med Iveberg/romaine, agurk, tomat og rødløg – det bruger jeg rigtig tit når jeg spiser salat til pastaretter. Og gerne fetatern også 🙂
Og ellers tænker jeg en panzanella eller lignende tomatsalat også vil være lækker til – men det første er nok mere frisk 🙂
Kh Dianna