Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer
Opskrift på stegt hvid fisk med hvidvinssauce og citronmarinerede rejer.
Opskriften er i forret størrelse. Den kan sagten serveres som hovedret med et større stykke fisk, og kogte kartofler eller lignende.
Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Smørstegt torsk med hvidvinssauce, smørdampet spinat og citronmarinerede rejer.
En vidunderlig ret der er drøn nemt at lave, og skøn som både forret og hovedret.
Tosken kan skiftes en med en anden hvid fisk, – f.eks. gør kuller sig mindst ligeså godt.
Hvidvinssaucen kan forberedes dagen før, eller tidligere på dagen, så den blot skal varmes op.
Hele retten kan stå på bordet på under 30 minutter.
Pynt evt. med en grøn urteolie, det giver et virkelig smukt udtryk.
Skal retten servers som hovedret vil jeg anbefale et større stykke fisk og evt. een portion kartofler eller lignende til.
Stegt torsk med hvidvinssauce er en perfekt ret at servere for dine gæster, og helt oplagt til f.eks. nytårsaften. En skøn nytårsmenu med masser af smag, som samtidig er nem at lave.

Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Opskrift på stegt hvid fisk med hvidvinssauce og citronmarinerede rejer.
Opskriften er i forret størrelse. Den kan sagten serveres som hovedret med et større stykke fisk, og kogte kartofler eller lignende.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.76 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fisk, Kogt torsk, Nytårsmenu, Stegt torsk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Torsken

  • 320 g torskefilet, – 4 stykker á ca. 80 gram
  • 50 g smør
  • Salt og en smule sukker

Hvidvinssauce

  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 1 dl fiske bouillon (1/4 terning) – grønt eller kylling kan også bruges
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber

Spinat

  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 180 g frisk spinat
  • Salt og peber

Rejer med citron

  • 100 g rejer
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 spsk dild, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

Hvidvinssauce

  • Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene af til de er klare.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den koge ind til ca. det halve.
  • Tilsæt bouillon, fløde og dijon, og lad saucen småkoge i 5-8 minutter.
    *Saucen må ikke blive for tyk, – den skal være cremet, men let og lækker.
  • Smag til med salt og peber.
    Saucen kan sagtens forberedes dagen før eller tidligere på dagen, og varmes op inden servering.

Fisken

  • Skær fisken i stykker på 80 g/stk.
    Krydr med salt og drys med en smule sukker på begge sider.
  • Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg torsken gylden i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse.
  • Læg fisken til side på en tallerken.

Spinaten og rejerne

  • Vend rejerne med dild og citronsaft, og krydr med salt og peber.
    Sæt dem til side.
  • Smelt smørret på en pande og steg løgene til de er klare.
  • Tilsæt spinaten, krydr med salt og peber, – og lad spinaten falde sammen under omrøring.
    Fjern fra blusset, når spinaten er faldet sammen, og dræn den gerne i en sigte.

Anretning

  • Læg en god skefuld spinat i bunden af en skål, og læg fisken ovenpå.
  • Top med rejer, og hæld saucen rundt om spinaten.
    Dryp evt. med urteolie, – og krydr med en smule friskkværnet peber.
Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer
Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Skøn fiskeret

  2. Helt fantastisk ret. Jeg lavede den til min kære hustru og vi var i den syvende himmel. Tak for dine lækre opskrifter

  3. Kan man erstatte med en anden sauce end hvidvinssauce? 🙂

  4. Lone Dideriksen

    Hej.
    Er det muligt at forberede alt, og så varme op igen? Så man kan nøjes med at anrette, når gæsterne er klar til forret.

    • Hej Lone

      Fisken vil blive kedelig hvis den steges først og varmes op igen, og det tror jeg også spinaten vil, – desværre.
      Alternativt skal du brune fisken hurtigt på panden, og bage den færdigt i ovnen i 5-8 min alt efter tykkelse på stykkerne og hvor længe de er brunet:)

      Kh Dianna

  5. Jette Nielsen

    Vil lave det til nytårsaften som hovedret
    Vil du anbefale yderligere tilbehør evt salat eller stegt grønt??

    • Hej Jette

      Det lyder lækkert:)

      Jeg vil anbefale 150 g fisk pr person hvis det er som hovedret, – og så server med små kogte kartofler og evt. dampede asparges eller lignende:)

      Kh Dianna

  6. Hej er det en ide at servere brød til. Tænker det kan være svært at få saucen med op ?

    • Hejsa

      Du kan sagtens serveres brød til:)
      Og ellers kan jeg anbefale at spise den med en ske, – så kan den lækre hvidvinssauce nemt komme med:)

      Kh Dianna

  7. Jeg er i fuld gang med at forberede saucen til nytår i morgen og det dufter skønt! Den skal ikke blendes vel? Synes nemlig ikke at jeg kan se skalotteløgene når du hælder den op ‍♀️

    • Hej Melia

      Åhhh hvor dejligt:)
      Nej den skal ikke blendes:) Løgene lå i bunden af kanden da jeg hældte:)

      Rigtig godt nytår:)

      Kh Dianna

  8. thomas

    5 stars
    Super lækkert

  9. Anonym

    5 stars
    Dejlig forret – perfekt til nytår i går

  10. 5 stars
    helt fantastisk – smagte himmelsk

  11. Christine

    5 stars
    Fantastisk lækker sauce! For at give retten mere fylde kogte jeg sorte linser, som jeg efterfølgende stegte sprøde på en pande. Dem lagde jeg nederst, så spinat, fisk og sauce. Tror også dampede asparges ville være lækkert til.

    • Hej Christine

      Ej hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Spændende med linserne, er selv vild med linser. Og god idé hvis den skal serveres som hovedret.
      Og ja, både asparges, ærter og kogte nye kartofler er også virkelig lækkert til, og giver god fylde hvis den skal serveres som hovedret 🙂

      Kh Dianna

  12. Kan man evt også lave torsken før. Og evt varme den i ovnen. Da jeg vil lave dem som hovedret og til mange
    Har tidl lavet den helt som foreskrevet. Den smagte dejligt.

    • Hej Kate

      Så ville jeg nok bage torsken i ovnen, inden servering – så du kan lave alle stykker på en gang.
      Tror at en opvarming vill gøre fisken kedelig 🙂
      Saucen kan du sagtens forberede 🙂

      Kh Dianna

  13. michael petersen

    Den er fantastisk
    Har lavet den 3 gange

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)