
Smørstegt torsk med hvidvinssauce, smørdampet spinat og citronmarinerede rejer.
En vidunderlig ret der er drøn nemt at lave, og skøn som både forret og hovedret.
Tosken kan skiftes en med en anden hvid fisk, – f.eks. gør kuller sig mindst ligeså godt.
Hvidvinssaucen kan forberedes dagen før, eller tidligere på dagen, så den blot skal varmes op.
Hele retten kan stå på bordet på under 30 minutter.
Pynt evt. med en grøn urteolie, det giver et virkelig smukt udtryk.
Skal retten servers som hovedret vil jeg anbefale et større stykke fisk og evt. een portion kartofler eller lignende til.
Stegt torsk med hvidvinssauce er en perfekt ret at servere for dine gæster, og helt oplagt til f.eks. nytårsaften. En skøn nytårsmenu med masser af smag, som samtidig er nem at lave.

Stegt torsk med hvidvinssauce, spinat og rejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Torsken
- 320 g torskefilet, – 4 stykker á ca. 80 gram
- 50 g smør
- Salt og en smule sukker
Hvidvinssauce
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 1 dl fiske bouillon (1/4 terning) – grønt eller kylling kan også bruges
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Spinat
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, finthakket
- 180 g frisk spinat
- Salt og peber
Rejer med citron
- 100 g rejer
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 spsk dild, finthakket
- Salt og peber
Derudover
Sådan gør du
Hvidvinssauce
- Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene af til de er klare.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge ind til ca. det halve.
- Tilsæt bouillon, fløde og dijon, og lad saucen småkoge i 5-8 minutter. *Saucen må ikke blive for tyk, – den skal være cremet, men let og lækker.
- Smag til med salt og peber.Saucen kan sagtens forberedes dagen før eller tidligere på dagen, og varmes op inden servering.
Fisken
- Skær fisken i stykker på 80 g/stk. Krydr med salt og drys med en smule sukker på begge sider.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg torsken gylden i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse.
- Læg fisken til side på en tallerken.
Spinaten og rejerne
- Vend rejerne med dild og citronsaft, og krydr med salt og peber. Sæt dem til side.
- Smelt smørret på en pande og steg løgene til de er klare.
- Tilsæt spinaten, krydr med salt og peber, – og lad spinaten falde sammen under omrøring.Fjern fra blusset, når spinaten er faldet sammen, og dræn den gerne i en sigte.
Anretning
- Læg en god skefuld spinat i bunden af en skål, og læg fisken ovenpå.
- Top med rejer, og hæld saucen rundt om spinaten.Dryp evt. med urteolie, – og krydr med en smule friskkværnet peber.

Skøn fiskeret
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Helt fantastisk ret. Jeg lavede den til min kære hustru og vi var i den syvende himmel. Tak for dine lækre opskrifter
Hej Jens
Ej hvor er det bate dejligt at høre, tusind tak or din skønne besked 🙂
Kh Dianna