Pasta med kødboller i cremet svampesauce - Opskrift på kødboller i svampesauce

Pasta med kødboller i cremet svampesauce

Pasta med kødboller i cremet svampesauce
Opskrift på kødboller i svampesauce - serveres med spaghetti.
Pasta med kødboller i cremet svampesauce - Opskrift på kødboller i svampesauce

Super lækker pastaret med hjemmelavede kødboller tilberedt i cremet svampesauce, – så meget smag og super enkelt.
Mange spørger ofte om hvidvinen kan undlades i mine pastaretter, og ja, det kan den sagtens. Den giver naturligvis en super god smagt til retten, og alkoholen bliver brændt af, så den kan også sagtens serveres for det yngre publikum. Men – vil du gerne undlade vinen, så tilsætter du blot en lidt ekstra bouillon, og smager til med en smule citron inden servering, for at få lidt syre ind i retten.

Lav evt. dobbeltportion af kødbollerne og server dem i denne lækre karry ret – Kødboller i rød karry eller pasta med kødboller i cremet tomatsauce.

Pasta med kødboller i cremet svampesauce - Opskrift på kødboller i svampesauce

Pasta med kødboller i cremet svampesauce

Opskrift på kødboller i svampesauce – serveres med spaghetti.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 50 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • Rapsolie

Svampesauce

  • 250 g svampe, skåret i skiver – portobello eller champignon
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 100 g parmesan, fintrevet
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 2 1/2 dl bouillon – jeg bruger okse
  • 2 1/2 dl fløde eller creme fine
  • Salt og peber

Derudover

  • 500 g spaghetti eller linguine
  • Evt. finthakket persille til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
  • Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
  • Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.

Svampesauce

  • Steg svampene af i olien fra kødbollerne, eller tilsæt en smule mere ved behov.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt bouillon, fløde og parmesan, – læg kødbollerne tilbage i panden og lad saucen simre ved middel varme i ca. 15 min.
  • Kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem 1 dl kogevand for en sikkerheds skyld, – der burde dog ikke blive behov for det.
  • Dræn pastaen for væde og vend den i saucen. Lad den simre et minuts tid sammen med saucen, – og vend det grundigt sammen så saucen cremes godt omkring pastaen.
  • Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, – og server den evt. toppet med lidt frisk persille.
Pasta med kødboller i cremet svampesauce - Opskrift på kødboller i svampesauce
Pasta med kødboller i cremet svampesauce – Opskrift på kødboller i svampesauce

Kommentarer

  1. 5 stars
    Så lækker og cremet vi gav den også lidt parmesan på toppen

  2. 5 stars
    Vi lavede denne går, den smagte helt fantastisk 🙂

  3. 5 stars
    Elsker dine pasta opskrifter

  4. Katrine Villumsen

    5 stars
    Fantastisk opskrift! Den vil jeg gemme til en anden gang 🙂

    • Hej Katrine

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, fantastisk altså – tusind tak 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  5. 5 stars
    Sindssygt lækker og enkel at lave 🙂

  6. christian

    hvor mange personer er retten til?

    • Hej Christian

      Den er til 4 personer:)
      Du kan skrue op og ked for antal i den mørke boks lige over selve opskriften:)

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Tina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)