Nyd den perfekte kombination af smag og enkelthed med denne skønne butterdejsstang, fyldt med rabarber, vanilje og marcipan. Denne dessert er ikke kun uimodståelig lækker, men også så nem at lave, at den kan forberedes på under 10 minutter og stå på dit bord på bare 30 minutter.
Start med et lag af købt butterdej, som gør denne opskrift ekstra hurtig og nem at forberede. Butterdejen fyldes med friske rabarber, vanilje og marcipan, der tilsammen skaber en harmonisk og sødmefuld balance. Flet butterdejen over fyldet for at tilføje et rustikt og indbydende udseende, og drys med perlesukker for en smuk og gylden finish.
Denne dessert er ideel at servere. Tilføj en klat god, fed creme fraiche eller en kugle vaniljeis ved siden af for at komplementere de varme, søde toner i desserten med en kølig og cremet tekstur. Denne kombination vil ikke kun smelte i munden, men også efterlade dine gæster imponerede over din kulinariske evner.
Butterdejsstangen med rabarber, vanilje og marcipan er det perfekte punktum på enhver middag, eller når du hurtigt skal have en imponerende dessert på bordet til uventede gæster.
Butterdejsstang med rabarber og marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 230 g rabarber
- 40 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk maizena
- 100 g marcipan
Derudover
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
- Perlesukker til toppen
- Creme fraiche 38% til servering
Sådan gør du
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
- Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
- Skær dine rabarber i mindre stykker. Tern eller skiver, det kommer an på hvor store de er, og hvor grove du ønsker dem.
- Bland rabarber med sukker, vaniljesukker og maizena – rør det godt sammen.
- Smuldr halvdelen af marcipanen på det midterste stykke af butterdejen. Fordel derefter rabarberne på toppen, og slut af med at smuldre det sidste marcipan på toppen.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
- Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
- Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med en iskold creme fraiche 38% eller en kugle vaniljeis.
Superlækker og superhurtig
Tusind tak Susse 🙂
Kh Dianna
Kan man lave den dagen før og så varme den op igen?
Hej Tina
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna
Så nem og utrolig lækker. Har også prøvet med jordbær, og det er også lækkert.
Hej Karina
Ihhh hvor dejligt altså – tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Nem og utrolig lækker
Nem og virkelig lækker – Tak
Hej Anita
Det gør mig så glad at høre – tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker og nem at lave. Sommerens favorit herhjemme.
Hej Shazia
Åhhh hvor godt at høre – tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej. Hvis jeg bruger frosne rabarber bliver den så ikke ret våd!
Vh Jette Gammelby
Hej Jette
Jeg viol anbefale at t dem op i en sigte, og evt. klemme lidt væde ud.
Majsstivelsen hjælper desuden med at holde på fugten : )
Kh Dianna
Denne opskrift skal helt sikkert prøves ☀️ Kan den laves nogle timer inden servering – og dermed blive serverer kold, eller vil den så miste sprødhed?
Hej Nina
Hvis du laver den et par timer inden servering, og opbevarer den ved stuetemperatur, vil den stadig være super lækker 🙂
Måske miste lidt sprødhed, men være snasket og virkelig god 🙂
Kh Dianna
Vi kom lakridsmarcipan i, istedet for Alm. marcipan såååå lækkert
Hej Rikke
Hvor lyder det lækkert altså 🙂
Kh Dianna
Hvor mange personer er opskriften til som dessert ?
Hej Gitte
Jeg vil vurdere den er fin til 6 personer 🙂
Kh Dianna
Ser så lækker – og nem ud!! Kan dem laves med rabarber der har været frosset?
Hej Pia
Det kan du sagtens – det har flere skrevet at de har gjort, uden problemer 🙂
Lad dem tø op i en sigte, og mas evt. lidt ekstra væde ud af rabarberne. Majsstivelsen hjælper også med at holde på saften 🙂
Kh Dianna
Hej, kan man bruge frosne rabarber?
Hej Morten
Det kan du sagtens ja 🙂
Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.
Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂
Kh Dianna
Hej
Kan jeg benytte frosne rabarber, eller bliver den så for våd?
Vh Birgitte
Hej Birgitte
Du kan godt bruge rabarber fra frost 🙂
Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.
Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge frosne rabarber?
Vh Birgitte
Hej Birgitte
Det kan du sagtens ja 🙂
Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.
Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂
Kh Dianna