Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Butterdejsstang med rabarber, vanilje og marcipan

Butterdejsstang med rabarber og marcipan
Opskrift på flettet butterdejsstang med rabarber og marcipan - kan forberedes på under 10 minutter.
Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Nyd den perfekte kombination af smag og enkelthed med denne skønne butterdejsstang, fyldt med rabarber, vanilje og marcipan. Denne dessert er ikke kun uimodståelig lækker, men også så nem at lave, at den kan forberedes på under 10 minutter og stå på dit bord på bare 30 minutter.

Start med et lag af købt butterdej, som gør denne opskrift ekstra hurtig og nem at forberede. Butterdejen fyldes med friske rabarber, vanilje og marcipan, der tilsammen skaber en harmonisk og sødmefuld balance. Flet butterdejen over fyldet for at tilføje et rustikt og indbydende udseende, og drys med perlesukker for en smuk og gylden finish.

Denne dessert er ideel at servere. Tilføj en klat god, fed creme fraiche eller en kugle vaniljeis ved siden af for at komplementere de varme, søde toner i desserten med en kølig og cremet tekstur. Denne kombination vil ikke kun smelte i munden, men også efterlade dine gæster imponerede over din kulinariske evner.

Butterdejsstangen med rabarber, vanilje og marcipan er det perfekte punktum på enhver middag, eller når du hurtigt skal have en imponerende dessert på bordet til uventede gæster.

Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Butterdejsstang med rabarber og marcipan

Opskrift på flettet butterdejsstang med rabarber og marcipan – kan forberedes på under 10 minutter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Butterdej, Butterdejsstang, Butterdejstærte, Rabarbere
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 230 g rabarber
  • 40 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk maizena
  • 100 g marcipan

Derudover

  • 1 æg, sammenpisket – til pensling
  • Perlesukker til toppen
  • Creme fraiche 38% til servering

Sådan gør du

  • Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
  • Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.
    Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
  • Skær dine rabarber i mindre stykker. Tern eller skiver, det kommer an på hvor store de er, og hvor grove du ønsker dem.
  • Bland rabarber med sukker, vaniljesukker og maizena – rør det godt sammen.
  • Smuldr halvdelen af marcipanen på det midterste stykke af butterdejen. Fordel derefter rabarberne på toppen, og slut af med at smuldre det sidste marcipan på toppen.
  • Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
  • Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Server den gerne med en iskold creme fraiche 38% eller en kugle vaniljeis.
Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert
Butterdejsstang med rabarber og marcipan – Nem og hurtig dessert
Butterdej til flettet butterdejsstang
Butterdej til flettet butterdejsstang

Kommentarer

  1. Superlækker og superhurtig

  2. Karina

    Så nem og utrolig lækker. Har også prøvet med jordbær, og det er også lækkert.

  3. Anita Povlsdatter Aasvang

    5 stars
    Nem og utrolig lækker

  4. Anita Povlsdatter Aasvang

    5 stars
    Nem og virkelig lækker – Tak

  5. Shazia Choudhary

    5 stars
    Virkelig lækker og nem at lave. Sommerens favorit herhjemme.

    • Hej Shazia

      Åhhh hvor godt at høre – tak for de søde ord 🙂

      Kh Dianna

    • Hej. Hvis jeg bruger frosne rabarber bliver den så ikke ret våd!
      Vh Jette Gammelby

      • Hej Jette

        Jeg viol anbefale at t dem op i en sigte, og evt. klemme lidt væde ud.
        Majsstivelsen hjælper desuden med at holde på fugten : )

        Kh Dianna

  6. Denne opskrift skal helt sikkert prøves ☀️ Kan den laves nogle timer inden servering – og dermed blive serverer kold, eller vil den så miste sprødhed?

    • Hej Nina

      Hvis du laver den et par timer inden servering, og opbevarer den ved stuetemperatur, vil den stadig være super lækker 🙂
      Måske miste lidt sprødhed, men være snasket og virkelig god 🙂

      Kh Dianna

  7. Vi kom lakridsmarcipan i, istedet for Alm. marcipan såååå lækkert

  8. Gitte Kjeldsen

    Hvor mange personer er opskriften til som dessert ?

  9. Ser så lækker – og nem ud!! Kan dem laves med rabarber der har været frosset?

    • Hej Pia

      Det kan du sagtens – det har flere skrevet at de har gjort, uden problemer 🙂

      Lad dem tø op i en sigte, og mas evt. lidt ekstra væde ud af rabarberne. Majsstivelsen hjælper også med at holde på saften 🙂

      Kh Dianna

  10. Morten

    Hej, kan man bruge frosne rabarber?

    • Hej Morten

      Det kan du sagtens ja 🙂
      Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
      Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.

      Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂

      Kh Dianna

  11. Birgitte

    Hej
    Kan jeg benytte frosne rabarber, eller bliver den så for våd?
    Vh Birgitte

    • Hej Birgitte

      Du kan godt bruge rabarber fra frost 🙂
      Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
      Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.

      Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂

      Kh Dianna

  12. Birgitte

    Kan man bruge frosne rabarber?
    Vh Birgitte

    • Hej Birgitte

      Det kan du sagtens ja 🙂
      Lad dem tø op og dræn dem godt i en sigte – dup evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
      Majsstivelsen sørger også for at holde på saften.

      Har fået tilbagemeldinger fra flere der har gjort dette – og det er blevet super 🙂

      Kh Dianna

5 from 6 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)