Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Butterdejsstang med rabarber, vanilje og marcipan

Butterdejsstang med rabarber og marcipan
Opskrift på flettet butterdejsstang med rabarber og marcipan - kan forberedes på under 10 minutter.
Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Nyd den perfekte kombination af smag og enkelthed med denne skønne butterdejsstang, fyldt med rabarber, vanilje og marcipan. Denne dessert er ikke kun uimodståelig lækker, men også så nem at lave, at den kan forberedes på under 10 minutter og stå på dit bord på bare 30 minutter.

Start med et lag af købt butterdej, som gør denne opskrift ekstra hurtig og nem at forberede. Butterdejen fyldes med friske rabarber, vanilje og marcipan, der tilsammen skaber en harmonisk og sødmefuld balance. Flet butterdejen over fyldet for at tilføje et rustikt og indbydende udseende, og drys med perlesukker for en smuk og gylden finish.

Denne dessert er ideel at servere. Tilføj en klat god, fed creme fraiche eller en kugle vaniljeis ved siden af for at komplementere de varme, søde toner i desserten med en kølig og cremet tekstur. Denne kombination vil ikke kun smelte i munden, men også efterlade dine gæster imponerede over din kulinariske evner.

Butterdejsstangen med rabarber, vanilje og marcipan er det perfekte punktum på enhver middag, eller når du hurtigt skal have en imponerende dessert på bordet til uventede gæster.

Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert

Butterdejsstang med rabarber og marcipan

Opskrift på flettet butterdejsstang med rabarber og marcipan – kan forberedes på under 10 minutter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Butterdej, Butterdejsstang, Butterdejstærte, Rabarbere
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 230 g rabarber
  • 40 g sukker
  • 1 tsk vanuljesukker
  • 1 tsk maizena
  • 100 g marcipan

Derudover

  • 1 æg, sammenpisket – til pensling
  • Perlesukker til toppen
  • Creme fraiche 38% til servering

Sådan gør du

  • Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
  • Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.
    Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
  • Skær dine rabarber i mindre stykker. Tern eller skiver, det kommer an på hvor store de er, og hvor grove du ønsker dem.
  • Bland rabarber med sukker, vaniljesukker og maizena – rør det godt sammen.
  • Smuldr halvdelen af marcipanen på det midterste stykke af butterdejen. Fordel derefter rabarberne på toppen, og slut af med at smuldre det sidste marcipan på toppen.
  • Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Server den gerne med en iskold creme fraiche 38% eller en kugle vaniljeis.
Butterdejsstang med rabarber og marcipan - Nem og hurtig dessert
Butterdejsstang med rabarber og marcipan – Nem og hurtig dessert
Butterdej til flettet butterdejsstang
Butterdej til flettet butterdejsstang

Kommentarer

  1. Superlækker og superhurtig

  2. Karina

    Så nem og utrolig lækker. Har også prøvet med jordbær, og det er også lækkert.

  3. Anita Povlsdatter Aasvang

    5 stars
    Nem og utrolig lækker

  4. Anita Povlsdatter Aasvang

    5 stars
    Nem og virkelig lækker – Tak

  5. Shazia Choudhary

    5 stars
    Virkelig lækker og nem at lave. Sommerens favorit herhjemme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)