Opskrift på kødboller i svampesauce - serveres med spaghetti.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
Kødboller
300ghakket oksekød
300ghakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1æg
2spskrasp
Salt og peber- beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
1dlhvedemel (til at rulle kødbollerne i)
Rapsolie
Svampesauce
250gsvampe, skåret i skiver- portobello eller champignon
1løg, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
100gparmesan, fintrevet
1 1/2dlhvidvin
2 1/2dlbouillon - jeg bruger okse
2 1/2dlfløde eller creme fine
Salt og peber
Derudover
500gspaghetti eller linguine
Evt. finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Kødboller
Rør farsen sammen, - bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, - bare et tyndt lag.
Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
Fjern eventuelle urenheder fra panden, - og benyt samme pande til at lave saucen på.
Svampesauce
Steg svampene af i olien fra kødbollerne, eller tilsæt en smule mere ved behov.
Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege med et par minutter.
Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve.
Tilsæt bouillon, fløde og parmesan, - læg kødbollerne tilbage i panden og lad saucen simre ved middel varme i ca. 15 min.
Kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem 1 dl kogevand for en sikkerheds skyld, - der burde dog ikke blive behov for det.
Dræn pastaen for væde og vend den i saucen. Lad den simre et minuts tid sammen med saucen, - og vend det grundigt sammen så saucen cremes godt omkring pastaen.
Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, - og server den evt. toppet med lidt frisk persille.