Pasta med tomatsauce og burrata - Opskrift med friske tomater

Pasta med frisk tomatsauce og burrata

Pasta med frisk tomatsauce og burrata
Opskrift på nem og lækker pasta med sauce af friske tomater og lækker cremet burrata.
Pasta med tomatsauce og burrata - Opskrift med friske tomater

Super nem og virkelig lækker pastaret lavet med friske tomater, en sjat hvidvin og lidt krydderier, – toppet med burrata, olivenolie og basilikum. Så enkelt, og simpelthen så let og lækker.
Denne her pasta med friske tomater kan laves på ingen tid, – og så smager den altså bare af ægte italiensk sommerstemning. Køb nogle lækre solmodne cherrytomater, – de er smagsgiveren, så det er vigtigt de er spækket med dejlig smag.
Server den varme pasta toppet med burrata, – burrataen vil, når du tager af pastaen, smelte let ned i saucen, – uhmm jeg siger dig det er godt.

Pasta med tomatsauce og burrata - Opskrift med friske tomater

Pasta med frisk tomatsauce og burrata

Opskrift på nem og lækker pasta med sauce af friske tomater og lækker cremet burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 43 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 500 g cherrytomater, halveret
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 dl olivenolie
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 dl kogevand fra pastaen
  • 1-2 burrata
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op på en pande, og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt cherrytomater, hvidvinen og basilikum, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad retten simre i 8-10 min.
    Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente. Det er vigtigt der er bid i, da pastaen skal vendes i tomatsaucen, og tilberede videre der i et par minutter
  • Vend parmesan og lidt kogevand fra pastaen sammen med tomaterne på panden.
  • Tag derefter pastaen direkte fra gryden, og vend den på panden med tomatsauce, – gem en smule ekstra pastavand, hvis der er behov for at justere konsistensen.
    Lad retten simre et par minutter under omrøring.
  • Smag til med salt og peber, – og server pastaen toppet med burrata.
  • Åben evt. burrata ostene som på billedet, og dryp med olivenolie, friskkværnet peber og finthakket basilikum.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Smager så meget af Italien

  2. 5 stars
    Super nem at lave og virkelig god smag!

  3. 5 stars
    Super dejlig en varm sommeraften, og med et dejligt glas hvidvin mums

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)