Opskrift på nem og lækker pasta med sauce af friske tomater og lækker cremet burrata.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
500gcherrytomater, halveret
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
1dlhvidvin
1/2dlolivenolie
50gparmesan, fintrevet
1håndfuldfriske basilikumblade
1dlkogevand fra pastaen
1-2burrata
Salt og peber
Sådan gør du
Varm olivenolien op på en pande, og svits løg og hvidløg i et par minutter.
Tilsæt cherrytomater, hvidvinen og basilikum, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad retten simre i 8-10 min. Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente. Det er vigtigt der er bid i, da pastaen skal vendes i tomatsaucen, og tilberede videre der i et par minutter
Vend parmesan og lidt kogevand fra pastaen sammen med tomaterne på panden.
Tag derefter pastaen direkte fra gryden, og vend den på panden med tomatsauce, - gem en smule ekstra pastavand, hvis der er behov for at justere konsistensen. Lad retten simre et par minutter under omrøring.
Smag til med salt og peber, - og server pastaen toppet med burrata.
Åben evt. burrata ostene som på billedet, og dryp med olivenolie, friskkværnet peber og finthakket basilikum.