
Hvis du elsker en hurtig og smagfuld pastaret, så er denne spaghetti med enoki og oksekød et must-try. Retten tager kun 20-25 minutter at lave, men den smager som noget, der har stået og simret i timevis.
Den kombinerer møre tern af oksekød med den lækre umami-smag fra enoki-svampe, og så får den en skøn, cremet konsistens fra hvidvin og fløde. Saucekombinationen smyger sig perfekt omkring pastaen og giver en let, men fyldig finish, der gør denne ret helt uimodståelig.
Brug et godt stykke oksekød, da det kun skal steges kort – det gør hele forskellen.
En enkel opskrift med få ingredienser, men maksimal smag.

Spaghetti med enoki og oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g brune enoki svampe
- 2 skalotteløg, finthakket
- 400 g godt oksekød – entrecote eller lignende
- 400 g spaghetti
- 1 1/2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl fløde
- 1/2 bouillonterning
- 1 bdt purløg, finthakket
- Trøffelolie
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
- Parmesan til toppen
Instructions
- Skær den grove bund af enokisvampene og kasser denne – hak resten groft.
- Varm en god sjat olie på en pande, og steg løg og enokisvampe i ca. 5 minutters tid ved middel varme.Skær imens kødet ud i små tern på ca. 1×1 centimeter.
- Tilsættes kødet, krydr med salt og friskkværnet peber og steg det med i 3-4 minutter inden hvidvinen hældes over og koges godt ind.Sæt samtidig pastaen over, og kog den al dente.
- Hæld fløden på panden og lad den koge ind til den tykner.
- Tilsæt purløg, smag til med trøffelolie, og vend pastaen i saucen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
- Server med revet parmesan og friskkværnet peber på toppen.